Ziua Internaţională a Medicului de Familie- La Mulți Ani!

Astăzi, 19 MAI  este Ziua Internaţională a Medicului de Familie, acei medici care sunt cel mai aproape de noi, de familiile noastre.

Medicul de familie, este întâi de toate un prieten al nostru, un prieten al familiei nostre, spre care ne îndreptăm ori de câte ori simţim nevoia de un sprijin, de o alinare, sau aşa cum spunea Hipocrate: “medicul are obligaţia de a vindeca uneori, de a trata deseori şi de a alina de fiecare dată”.

Medicul de familie, nu este doar specialistul în medicină, este şi consilierul, care asigură viziunea de ansamblu asupra pacientului, a familiei şi a comunităţii din care face parte. El este cel ce întocmeşte, păstrează şi documentează fişa medicală – documentul cel mai important pentru tratarea corectă a pacientului pe viitor.

Dorim medicilor de familie puterea să supravieţuiască în această perioadă grea, să îşi facă datoria asumată prin jurământul depus şi să nu uite că singura armă prin care medicul reuşeşte să facă faţă tuturor provocărilor este profesionalismul lor. Redacția star sibian le mulţumește pentru pasiunea, dedicarea şi responsabilitatea de care dau dovadă.

foto: mediafax.ro;

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *