VIDEO: Pietoni aproape spulberaţi de ambulanţă

ACTUALIZARE 3: Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu ne-a informat că momentan echipajul de pe respectiva maşină este în procedură de verificare internă. Serviciul s-a autosesizat după articolele apărute în presă referitor la caz şi când se vor soluţiona verificările interne se va comunica public decizia.

ACTUALIZARE 2: Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu nu a dat încă un răspuns pe această temă.

ACTUALIZARE 1: Poliția Sibiu investighează cazuk prezentat în premieră de Star Sibian. Iată răspunsul IPJ Sibiu:
“În referire la imaginile publicate în mediul on-line, care surprind un echipaj medical al cărui conducător auto nu oprește la culoarea roșu a semaforului electric și depășește pe trecerea de pietoni determinând un grup de persoane să se oprească din traversare, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, prin Compartimentul Relații Publice, este abilitat să comunice următoarele:
La nivelul Poliției Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, s-au declanșat verificări în vederea identificării conducătorului auto și stabilirii circumstanțelor care au determinat comportamentul rutier al acestuia, urmând ca, la finalizarea anchetei, rezultatele să fie comunicate și angajatorului pentru aplicarea măsurilor legale care se impun.
Reamintim faptul că, în conformitate cu art. 109 aliniatul 1 din O.U.G. 195/2002R, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră.
Totodată, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu fac demersuri pentru stabilirea unei întâlniri cu cei care conduc autospecialele Serviciului de Ambulanță Sibiu în scopul instruirii acestora cu privire la prevenirea accidentelor rutiere și scăderea riscului de implicare a echipajelor auto medicale în evenimente ce pot pune în pericol atât siguranța membrilor echipajului și pacienților transportați, cât și siguranța celorlalți participanți la trafic.”

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un video postat astăzi pe internet arată o maşină a Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu cum aproape a spulberat mai mulţi pietoni aflaţi regulamentar pe trecere pe Bulevardul Coposu. Cei aflaţi în maşină au o reacţie de panică şi şoc în momentul când ambulanţa îi depăşeşte pe contrasens şi trece printre pietonii de pe trecere cu mare viteză… ca la 50 de metri să se oprească la semaforul din faţa Spitalului. Martorii prezenţi în maşină susţin că ambulanţa cu nr SB 16 SAJ nu avea semnalele acustice pornite. De altfel şi pe filmare se poate auzi clar că nu merge sirena ambulanţei. La ora postării acestei ştiri nu avem încă un punct de vedere al SAJ Sibiu şi al Poliţiei Sibiu. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17, miercuri 10 aprilie.

VIDEO

Sursa video: Facebook, Daniel D.

Social Media:

You may also like...

1 Comment

  1. Trec zilnic de mai multe ori pe acolo cu copiii spre/dinspre scoala. Deseori ambulanta nu opreste la semafor pe culoarea rosie neavand pornit girofarul/sirena….

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *