Vezi cine a câștigat Festivalul „Concurs de Interpretare vocală a cântecului popular românesc”

Răşinariul este unul dintre locurile cele mai frumoase şi binecuvântate de Dumnezeu, care păstrează tradiţiile locale şi respectă valorile înaintaşilor. Astfel și în acest an l-au sărbătorit pe cunoscutul interpret de muzică populară Dumitru Giurcă Notar. Tinerii interpreți înscriși la Festivalului Concurs de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Dumitru Giurcă Notar”, ediţia a IV-a, 2019 desfășurat duminică, 27 octombrie la Rășinari au interpretat o doină sau o baladă fără acompaniament muzical și un cântec cu acompaniament muzical, specific zonei pe care o reprezintă, cei mici având posibilitatea să aleagă între doină și varianta de a prezenta costumul popular.

Președintele juriului Prof. Univ. Dr. Ilie Moise împreună cu ceilalți 6 membrii au decis ca Trofeul ,,Dumitru Giurca Notarʺ al Festivalului Concurs de Interpretare vocală a cântecului popular românesc, ediţia a IV-a, 2019 sa fie înmânat interpretului Dorca Vasile-Cosmin din Sibiu ce reprezintă zona folclorică Valea Secașelor.
Premile Festivalului Concurs de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Dumitru Giurcă Notar”, ediţia a IV-a, 2019 au fost câștigate de:

SECȚIUNEA I pentru interpreți cu vârsta până la 12 ani împliniţi.
Premiul I – Bozdoghină Vlad şi Cinăzan Andrada
Premiul II – Ploscariu Theea Patricia
Premiul III – Mocan Nicoleta
Premiul de popularitate – Matyas Natalia Antonia

SECȚIUNEA a II-a -pentru tineri cu vârsta peste13 ani până la 30 ani
Premiul I – Dudaş Olimpiu – Cătălin
Premiul II – Lazăr Alessandra Maria
Premiul III – Grebenea Ana-Maria
Premiul de popularitate – Creţu Bianca-Andreea

A IV- a ediţie a Festivalului Concurs de Interpretare vocală a cântecului popular românesc dedicat interpretului rășinărean Dumitru Giurcă Notar a fost organizată de Primăria Răşinari în cadrul Agendei Culturale 2019 prin Asociația Rășinari Confluențe Europene și Asociaţia Turismul Sibian.

Social Media:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *