USR Șelimbăr, despre stadiul lucrărilor de infrastructură din localitate

Primăria Șelimbăr a răspuns, la solicitarea USR Șelimbăr, nelămuririlor locuitorilor din comună în legătură cu lucrările de infrastructură în desfășurare. Din nefericire, acestea sunt, în opinia USR,  în același ton cu desfășurarea lucrărilor: de neînțeles. Răspunsul complet îl redăm în continuare.

Modernizarea străzii Triajului a început efectiv pe 23 mai (cu 3 zile înainte de alegerile pentru Parlamentul European). După numai 4 ore de muncă, acestea au fost sistate. Cu adevărat interesant este că ordinul de începere a lucrărilor numărul 22503 din 07.06.2019 indică data începerii ca fiind 10.06.2019 cu data finalizării 10.02.2020. Este o coincidență remarcabilă cum s-au început lucrări fără autorizație chiar în săptămâna cu alegeri. USR Șelimbăr va sesiza organele abilitate în această privință.

Reabilitarea Străzii Podului ar fi trebuit terminată pe 16.03.2019, conform ordinului de începere a lucrărilor numărul 25456 din 11.07.2018. De aici încep mai multe neclarități. Mai întâi se comunică faptul că pe baza actului adițional 1/22.03.2019, data de finalizare se prelungește cu 14 luni,  până în iulie 2019. Între cifrele prezentate este o mare discrepanță ce ridică o nouă serie de întrebări. Apoi, motivul invocat pentru amânare este nevoia de mutare a rețelei LEA de 20kV. Această mutare este necesară deoarece proiectul inițial nu prevedea consolidarea malului pârâului Seviș. Să nu mai zicem că nu explică de ce nu s-a putut lucra pe strada Podului în porțiunea mărginită de străzile Mihai Viteazu și 1 Decembrie.

Reabilitarea DC 56 Bungard era prevăzută să înceapă în data de 12 Noiembrie 2018, dar a fost amânată până în 15 Mai 2019, o nouă coincidență e că a fost exact săptămâna premergătoare alegerilor. Conform graficului lucrărilor, reabilitarea va fi finalizată în noiembrie 2019. Însă, este foarte interesantă pauza luată între iulie și septembrie, adică exact perioada prielnică pentru reabilitarea drumurilor.

În legătură cu reabilitarea DC 57 Mohu, Primăria Șelimbăr pare să fi uitat să răspundă, la fel ca de drum în sine. Vom relua adresa către primărie, iar în cazul în care, din nou, nu vom primii un răspuns în termen legal, vom trece la pasul următor și vom depune o plângere administrativă.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *