USR Cisnădie, atac la Huja

Organizaţia USR Cisnădie este foarte activă în ultimele luni în verificarea folosirii banului public de către Primăria Cisnădie. Zilele acestea, după o postare pe Facebook a primarului liberal Gheorghe Huja, cei de la USR au acuzat primarul că investeşte în extinderea serviciilor spitalului acum, pentru că fiica dânsului a devenit managerul acestei unităţi. Redăm mai jos comunicatul celor de la USR:

“În spațiul public a apărut comunicatul de presă al primarului orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, prin care se anunță noua realizare a administrației locale, respectiv începerea demersurilor pentru înființarea Ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie.

Apreciem un astfel de proiect, care e necesar comunității, fără discuție.

Ce omite însă primarul să comunice este COSTUL‼

O parte a proiectului este prevăzută a fi finanțată din fonduri europene, prin Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale/Prioritatea de investiții 8.1 – Investițiile în infrastructurile sanitare și sociale. Suma eligibilă se ridică la 10,7 milioane lei.

DAR ce NU spune primarul orașului nostru în comunicat este faptul că proiectul are o valoare totală de 19,7 milioane lei. Diferența de 9 milioane lei va fi acoperită integral din bugetul local. Hotărârea a fost luată în ședința extraordinară din 16 mai 2019. În plus, se omite și faptul că a aprobat asumarea de către administrația locală a tuturor sumelor neeligibile, adică, tot ce se va face în plus va fi suportat din același buget local.

Când ai un buget constant de investiții între 5 și 8 milioane lei anual, cum este permisă depășirea acestui buget cu o singură investiție? De ce nu a fost realizat acest proiect în limita posibilităților bugetare ale orașului?

💰 Reamintim cetățenilor că, în anul acesta, pentru sistemul de iluminat în valoare de 3,8 milioane lei va fi luat CREDIT BANCAR! Totalul creditelor bancare prezumate a fi contractate, conform bugetului, se ridică la 5,7 milioane lei.

Pentru că în orice comunitate, în special în comunitățile mici cum este cea din Cisnădie, e bine să oferi toate informațiile, să existe transparență totală, întrebăm:

⛔ Știu oare cetățenii orașului că beneficiarul (indirect al) proiectului este noul director al spitalului, fiica d-lui primar Gheorghe Huja?

Având în vedere această situație, nu era mai frumos să fie un comunicat semnat “Primarul și fiica”?”

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *