Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Sibiu

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Sibiu, la porcii domestici din exploatația Bratu Eugenia, Amnaș – Valea Spinelui F.N.

Prefectul Maria Minea a convocat, de urgență, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu – Unitatea Locală de Decizie, care a aprobat, astăzi, programul de măsuri pentru combaterea acestui focar.

Două suine din exploatația contaminată au murit, iar celelalte trei au fost ucise, la suspiciune, sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Porcii au fost evaluați și s-a întocmit dosarul de despăgubire, conform prevederilor legale.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit imediat, în jurul focarului, o zonă de protecție de 3 km, pe raza localităţii Topârcea. De asemenea, pe o raza de 10 km în jurul focarului, s-a instituit o zonă de supraveghere, care include localitățile: Sângătin, Ludoș, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Aciliu, Tilișca, Amnaș, Galeș și Săliște.

Social Media:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *