ULBS se alătură altor 25 de mii de oameni, în cel mai mare proiect european anti coronavirus

ULBS a participat, în perioada 26 mai – 2 iunie 2020, la EUvsVirus Matchathon, cel mai mare eveniment de acest tip din lume, unde a interacţionat cu proiectele câştigătoare şi a iniţiat parteneriate de cercetare şi dezvoltare.

Pe durata proiectului, peste 25 de mii de oameni de pe întreaga planetă s-au unit în 2.164 de echipe pentru a căuta soluţii inovatoare şi pentru a dezvolta produse care să ajute Europa să lupte împotriva crizei provocate de noul coronavirus şi să iniţieze schimbări pozitive în societate. Programul a avut trei etape: Hackathon, Demo Day şi Matchathon.

În cadrul evenimentului final, #EUvsVirus Matchathon, s-au aflat în competiţie 120 de proiecte din 40 de ţări, care au stabilit un record mondial cu 2.235 de noi parteneriate de business, 1.500 de întâlniri live şi peste 200 de interacţiuni rapide.

Universitatea din Sibiu a fost reprezentantă la eveniment de Andrei Terian, prorector Cercetare, Inovare şi Internaţionalizare. ULBS a ales să sprijine şi să promoveze Dattum, un proiect realizat de o echipă internaţională, cu experţi din 14 ţări, din care fac parte şi Alex Butean şi Andrei Tara, cadre didactice şi cercetători la Facultatea de Inginerie.

Dattum e o platformă de data intelligence pentru COVID-19 care colectează informaţii direct de la spitale din toată lumea şi furnizează analize complexe privind evoluţia vaccinurilor, scheme de tratament şi studii clinice.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *