Stație pentru decontaminare cu produse biocide, donată personalului medical din Sibiu

În aceste zile profesorii și studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu încearcă să ajute cum pot la sprijinirea cadrelor medicale. Realizarea unei stații pentru decontaminare cu produse biocide este ultima faptă caritabilă.

Colectivul Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie cu susținerea Asociației MECROB – Asociația pentru Mecatronică și Robotică Sibiu au construit în laboratoarele facultății o stație pentru decontaminare cu produse biocide.

„Două zile, pentru realizarea și optimizarea proiectului vreo 10 persoane aproximativ 3 ore, pentru construcție 3 persoane aproximativ 12 ore. Cadrul este realizat din profil de aluminiu, tava este confecționată din tablă striată din aluminiu, o pompă manuală cu rezervor de 15l și un sistem de vaporizare cu 15 diuze”, este rezumatul construcției stație pentru decontaminare cu produse biocide, potrivit profesorului Gabriel Racz, care a contribuit la realizarea acesteia.

Aceasta a fost donată Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru decontaminarea primară a personalului medical implicat nemijlocit în lupta împotriva virusului COVID-19.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *