STĂPÂNII FOCULUI – Eroii care își repetă mereu în gând: “Doamne, ajută-mă să mă întorc cu bine acasă”

Majoritatea dintre noi mergem la serviciu cu siguranța că totul va fi bine, iar la finalul programului mergem liniștiți spre casă, exact la ora respectivă. Vorba românească “am rupt ușa la ora X” nu se aplică și în cazul pompierilor, acei oameni care pornesc în misiune cu incertitudine în suflet.

Mă voi întoarce în siguranță acasă?

Sunt destul de puternic în “meciul” cu focul?

Ajung acasă înainte ca soția sau copilul meu să adoarmă?

Întotdeauna pompierii au fost cei mai apreciați eroi, în America de exemplu, legitimația și statutul de pompier le oferă un respect enorm din partea cetățenilor; mai apreciați decât polițiștii. Asta pentru că această meserie îți pune la încercare atât fizicul cât și psihicul. Revenind la România și la tradițională vorbă: “nu bag mâna în foc pentru nimeni”, putem afirma cu certitudine că pompierii sar în foc pentru oricine, îndiferent de cultură, nație sau statut social; toate acestea cu un CURAJ NEBUN și ieșit din comun. FELICITĂRI !!!

„Numai o pasiune înflăcărată îi face să urmeze această meserie! Ei cunosc cel mai bine puterea focului! Deși au învățat să-l controleze, incendiul nu trebuie subestimat niciodată, mai ales în cazul intervențiilor de amploare! Pericolele sunt la tot pasul, dar riscurile pot fi controlate!

În primele 10 zile ale acestui an, pompierii au acționat pentru stingerea unui număr de aproximativ 700 de incendii, majoritatea produse la locuințe.

ATENŢIE! Utilizarea mijloacelor de încălzire cu defecţiuni, a coșurilor de fum cu fisuri ori crăpături, sau neetanşarea mijloacelor de încălzire la coşul de fum, poate conduce la degajarea de monoxid de carbon sau la izbucnirea incendiilor.” este mesajul postat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *