Spectacolul „Tribut Ceaikovskiˮ la Sala Thalia

Spectacolul „Tribut Ceaikovskiˮ va fi prezentat sâmbătă, 6 iulie 2019, pe scena Sălii Thalia, de la ora 19:00. El este un omagiu adus marelui compozitor rus, creatorul nemuritoarelor balete „Lacul lebedelorˮ, „Frumoasa din pădurea adormităˮ sau „Spărgătorul de nuciˮ, dar și a numeroase simfonii, concerte, opere și compoziții muzicale de cameră.

Prin realizarea sa coregrafică de la Teatrul de Balet Sibiu, Vittorio Galloro aduce în atenția publicului lucrări mai puțin cunoscute din repertoriul ceaikovskian, propunând un spectacol în două părți. Partea I este alcătuită din două tablouri, ce au la bază concertul pentru pian nr. 2 in sol major op.44, respectiv concertul pentru pian nr.1. Muzica lui Ceaikovski se revarsă plină de forță și emoție, într-o armonie perfectă cu eleganța mișcării belerinilor. În acestă parte, prin imaginația sa creatoare, coregraful italian Vittorio Galloro îi readuce pe scenă pe însuși Ceaikovski și muza sa.

Partea a II-a provoacă spectatorii să își imagineze partiturile marelui compozitor prin prisma culorilor. Astfel, roșul ar simboliza pasiunea, verdele— virtuozitatea, galbenul— inspiratia, iar argintiul— frumusetea absolută.

„Exercițiu de solidaritate”, de Andreea Tănăsescu— prezentare volum

Înainte de începerea spectacolului „Tribut Ceaikovskiˮ, pe 6 iulie, de la ora ora 17:30, în foaierul Sălii Thalia, va avea loc prezentarea cărții „Exercițiu de solidaritate”, de Andreea Tănăsescu, apărută la Editura Tritonic. Volumul cuprinde patru piese de teatru, scrise într-o notă comico-sarcastică, ce frizează absurdul, atât datorită personalității personajelor, cât și datorită situațiilor nefirești în care acestea sunt puse.

De asemenea, „Class Concertˮ reprezintă o inițiativă care de câțiva ani încoace permite publicului să pătrundă în culisele lumii dansului, să descopere ce studii fac balerinii zi de zi înainte de a începe repetițiile propriu-zise pentru un spectacol. Ghizi în această călătorie fascinantă vor fi coregrafii Aleisha Gardner și Mihai Babuşka. Muzica interpretată live de pianista Monica Florescu va conferi o notă de distincție spectacolului. Evenimentul va avea loc duminică, 7 iulie 2019, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

Biletele pentru ambele spectacole se pot achiziționa de pe site-ul kompostor.ro sau de la sediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu— Parcul Tineretului nr 1. Program luni-joi 09.00-16.00 sau vineri 09.00-13.30.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *