#SibiuSummit: Ziua Europei (program)

Astăzi este Ziua Europei. Sibiul va fi capitala politică pentru o zi a Uniunii Europene. Pentru prima dată în istorie un SUmmit este organizat de Ziua Europei. Se aşteaptă ca liderii europeni să adopta o Declarație cu privire la viitorul Uniunii Europene, un document ce va rămâne în istoria Europei ca cele de la Lisabona sau Roma.

Programul zilei va include:

Programul preşedintelui Klaus Iohannis este următorul:

10:00 – Summitul Partidului Popular European (Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA Sibiu)
11:45 – Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană (Întâmpinarea șefilor de delegaţii de preşedintele Iohannis în Piața Mare, Sibiu)
12:30 – Reuniunea Consiliului European cu Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani (Sala Atrium, Primăria Sibiu)
13:15 – Fotografie de familie (Piața Mare, Sibiu)
13:30 – Dejun de lucru al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană (Muzeul Brukenthal, Sibiu)
15:30 – A doua sesiune de lucru (Sala Atrium, Primăria Sibiu)
18:00 – Conferință de presă comună a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
19:00 – Concert simfonic „Muzica Europei” (Sala Thalia)
20:00 – Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” (Piaţa Mare)
21:00 – Super concert ACADELIA (Piaţa Mare)

De asemenea au loc două evenimente gastronomice marca Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019:
8-9 mai. Pe strada Turnului are loc un Pop-Up Food Market, un târg cu produse gastronomice locale și rețete tradiționale preparate la fața locului.
8-12 mai. Pe strada Cetății are loc Sibiu Summit of Taste, un eveniment ce include show-uri culinare, standuri cu produse locale tradiționale, dar și zone de florărie și aprozar.

Reamintim că tot azi sunt autorizate trei proteste în Sibiu în faţa la Magazinul Dumbrava, la Centrul Cultural Ion Besoiu şi la fosta Primărie pe Bulevardul Victoriei.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *