Sibienii care s-au vindecat de COVID-19, sfătuiți să doneze plasmă sanguină

Secția Clinică ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit avizul Ministerului Sănătății pentru includerea în programul de tratament monitorizat al pacienților critici cu COVID -19 cu plasmă recoltată de la donatori vindecați. Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Liliana Coldea, face apel la sibienii care s-au vindecat de COVID-19 să doneze plasmă sanguină la Centrul de Transfuzie Sanguină.

Medicii spitalului din toate secțiile implicate în tratarea pacienților cu coronavirus au avut rezultate excelente, dovadă numărul mare de pacienți vindecați și sperăm ca acest tratament să crească șansele pacienților în stare gravă, aflați în secția ATI. De asemenea, secția a fost inclusă și în studiul de eficiență al aceluiași tratament.

Revin cu un apel către pacienții care s-au vindecat și au fost testați negativ COVID-19 și care vor să dea o mână de ajutor să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu pentru a dona plasma. (este mesajul postat pe Facebook-ul Lilianei Coldea)

Primul donator de plasmă, din Sibiu, este un bărbat în vârstă de 33 de ani, care s-a vindecat în luna aprilie de COVID-19. Tânărul a fost de acord să doneze plasmă pentru pacienții internați în stare gravă în Secția ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *