Serviciul Pașapoarte și-a extins programul cu două ore

Începând de astăzi, 24 iunie, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple și-a extins programul zilnic de lucru cu publicul, pentru încă două ore. Este vorba despre programul de vară, iar ghișeul va fi deschis între orele 8:30 – 18:30.
Decizia a fost luată la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, în vederea reducerii aglomerației și asigurării unor condiții de normalitate pentru cetățenii care doresc pașaport.
Pentru evitarea aglomerației la depunerea cererilor de eliberare a pașaportului, solicitanții au posibilitatea de a se programa online, pe site-ul https://www.epasapoarte.ro/.

De la începutul verii au fost eliberate aproximativ 135.000 de pașapoarte fără a fi înregistrată o depășire a termenului de 10 zile lucrătoare în care se eliberează documentul de călătorie pe tot parcursul anului la nivelul întregii țări. Menționăm că deși normele legale în vigoare prevăd un termen de 15 zile lucrătoare pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, în practică acestea se eliberează în doar 10 zile lucrătoare.

Toate detaluule le găsiți pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte.

Tot pentru evitarea aglomerației la depunerea cererilor de eliberare a pașaportului, solicitanții au posibilitatea de a se programa online AICI iar pentru a nu mai sta la coadă pentru a ridica pașaportul, a fost introdusă posibilitatea expedierii pașaportului simplu electronic prin poștă.

De asemenea, cetățenii pot verifica stadiul cererii lor la adresa https://epasapoarte.ro/verifica/, existând posibilitatea ca acesta să fie eliberat mai devreme decât termenul comunicat la depunerea solicitării.

Social Media:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *