Se redeschide Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului

Muzeul Țării Secașelor din Miercurea SibiuluiSe, unitate componentă a Muzeului ASTRA, își așteaptă începând de astăzi vizitatorii. Program de vizitare – miercuri până duminică, între orele 10:00 -18:00.

Instituția a sistat orice acțiune destinată vizitatorilor în data de 12.03.2020, ca măsură pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. În prezent, toate masurile de prevenție și protectie sunt luate, iar unitatea muzeală a fost dotată cu dezinfectant și alte elemente antiseptice/ virusologice recomandate de Institutul Național pentru Sănătate Publică. Totodată, personalul din Muzeu a fost instruit cu privire la măsurile pentru combaterea coronavirusului.

Inaugurat anul trecut, pe 19 mai, Muzeul Țării Secașelor, cel mai nou muzeu din peisajul cultural al județului Sibiu, reunește exponate reprezentative acestei zone, ilustrând aspecte referitoare la istoria, viața cotidiană și ocupațiile românilor, sașilor, landlerilor etc.  Sediul este într-o clădire aflată în Piața Corneliu Medrea, nr. 31, în zona centrală, în apropierea bisericii greco-catolice și a bisericii evanghelice din Miercurea Sibiului. Lucrările de amenajare au durat un an de zile, iar expoziția de aici  cuprinde toate cele patru încăperi ale clădirii. Muzeul conține piese de mobilier, textile, costume tradiționale, mijloace de transport, instrumentar agricol etc., toate puse în valoare (și) prin intermediul mijloacelor audio-video. Acest proiect a fost posibil cu ajutorul Consiliului Județean Sibiu.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *