Se reabilitează clădirea Liceului Constantin Noica

A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a clădirii Liceului Constantin Noica în vederea creșterii eficienței energetice a acestui imobil, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu. Valoarea investiției este de 6.415.339,47 lei, finanțată din fonduri europene.

Scopul proiectului este acela de a scădea consumul anual de energie convențională în clădire cu cel puțin 40% și de a crește consumul de energie din surse regenerabile cu cel puțin 15% prin utilizarea sistemelor alternative de producere a energiei și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Firma contractată în urma unei proceduri de achiziție publică – SC Electrovalcea SRL – are la dispoziție 10 luni pentru a finaliza o serie de lucrări care vor asigura condiții mai bune pentru cei peste 900 de elevi și profesori ai acestei unități de învățământ.

Se va face izolarea termică a fațadelor clădirii, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice) și termice (pompe de căldură aer-apă) și repararea acoperișului clădirii, reabilitarea instalației de iluminat în clădire. De asemenea, montarea unui sistem de management și control – Building Management System – care urmărește nivelul de consum al energiei în clădire.

Ordinul de începere va fi emis în cursul săptămânii viitoare. Primele lucrări care se vor efectua vor fi cele de la interiorul clădirii pentru a le finaliza pe cât posibil pe parcursul vacanței de vară. Constructorul va alcătui un grafic de execuție astfel încât cursurile să fie cât mai puțin afectate și după 15 septembrie.

Valoarea totală a proiectului este de 7.545.167,33 lei, din care cheltuieli nerambursabile 7.394.263,98 lei, iar contribuția proprie a solicitantului este de 150.903,35 lei.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *