Se poartă negru la PMP. O fi semn rău?

Partidul Mișcarea Populară Sibiu și-a lansat în cadrul unei conferințe de presă candidații la alegerile locale din această toamnă. Au fost prezenți reprezentanți ai partidului de la nivel național și candidați pentru mai multe primării din județ precum și primari în funcție. Până aici, toate bune.

Amfitrionul evenimentului, fostul ministru al economiei, Ion Ariton, îmbrăcat într-un costum negru, a început conferința printr-o gafă scuzabilă, datorită emoțiilor care l-au încercat odată cu revenirea în atenția presei, prezentând: ”două doamne care sunt aici alături de noi”, care la o simplă numărătoare păreau a fi trei. Apoi, fostul ministru a prezentat câțiva candidați ai PMP pentru primăriile din județ, începând cu cei racolați (de la celălalt partid de nici 4 procente), pe care i-a numit ”candidați în funcție”, dar și pe foști primari cu șanse reale, reale,reale…..aproape deloc. Apoi a luat cuvântul președintele Eugen Tomac și el îmbrăcat în negru, dar cu mască albă, care a preferat să păstreze masca pe toată durata discursului lui Ariton (probabil de teama de a nu lua virusul acestuia). Eugen Tomac a vorbit scurt, chiar foarte scurt și mai ales succint, timp de 20 minute. A urmat secretarul general adjunct principal major locotenent, Ioana Constantin, o tânără prinsă în mrejele politicii, care ne-a spus că la nivel național PMP și-a asumat un scor de două cifre, care cel mai probabil după data alegerilor va începe cu zero, urmat de numărul unităților. A luat cuvântul și candidatul pentru Primăria Sibiu, Ingrid Sofia Höhr și ea îmbrăcată în negru, care a spus că va candida la funcția de primar în municipiul Sibiu și că își propune o campanie mai aproape de cetățean, iar Ariton cu experiența lui îi va învață din umbră pe toți candidații PMP. Bine ar fi să îi învețe numai din umbră, nu de alta dar să nu îl prindă soarele așa cum a prins-o pe Adela Munteanu, (îmbrăcată tot în negru) candidata cu șanse nereale la Consiliul Județean Sibiu, care ne-a spus plină de determinare și pe același ton autoritar că are deviza: competență, transparență și …..efervescență. Multe cuvinte mari și povești frumoase, cu cetățeanul și datoria, munca și omenia, interesul cetățeanului și programe dedicate județului nostru. Soarele arzător să fi fost de vină?

Conferința s-a încheiat cu întrebările presei deja plictisită de poveștile de parastas ale partidului, povești ce ai zice că pot îngheța apa în lipsa soarelui arzător din luna lui cuptor. PMP Sibiu se pare că va avea candidați pentru funcția de primar în 57 de localități și liste pentru consiliul local în toate cele 64 UAT-uri din județ, iar rezultatele nu vor întârzia să apară, așa cum ne asigură conducerea organizației județene. Mi-am amintit de sloganul fostului senator de Sibiu și apoi ministru al economiei, Ion Ariton, care suna: tace și face! Exact așa a făcut când a ajuns ministru: a tăcut, dar a și făcut (pentru el).

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *