ROMGAZ: 110 ani de exploatare a gazelor în România (VIDEO)

“Ne dorim ca misiunea Romgaz să continue. Mizez pe profesionalismul şi corectitudinea colegilor şi cred că doar împreună putem depăşi barierele. Munca titanică de-abia acum începe, iar ceea ce este ieşirea internaţională a Romgaz, este o ieşire timidă, trebuie continuată şi accentuată. A fost încununată cu succes, dar acum începe munca”, au fost cuvintele de deschidere rostite de directorul general Romgaz, Adrian Volintiru la Mediaş astăzi.

Pentru a marca 110 ani de exploatare a gazelor naturale în România, ROMGAZ a organizat o serie de evenimente la Mediaş, denumită de cei prezenţi “capitala gazului în România”. Sala Traube a găsduit la prânz o ceremonie la care au participat numeroşi invitaţi. Au fost prezenţi Florin Ciocănelea, consilier de stat, care a felicitat echipa Romgaz şi din partea primului ministru Viorica Dăncilă. “Trebuie să vă gândiţi să aduceţi resurse din alte părţi. Gazul românesc să rămână ultima resursă”, a spus Ciocănelea.

A urmat discursul directorului general din Ministerul Energiei Florin Gheorghe care la final a oferit o Diplomă de excelenţă directorului general Romgaz, Adrian Volintiru. Acesta la primirea diplomei a declarat “Primesc această diplomă în numele tuturor angajaţilor companiei”-

La eveniment a participat cu un discurs nostalgic despre anii 60-80 ai companiei şi impactul sectorului românesc în lume, Ioan Avram. În perioada 1965 – 1985, Ioan Avram a fost ministrul Construcţiilor de Maşini, iar din 1985 a fost, timp de un an, vice-prim-ministru în Guvernul României. Între 1986 şi 1987 a fost ministru al Energiei Electrice.

După prezentarea în imagini a celor 110 ani de istorie a exploatării gazelor naturale în România, organizatorii au premiat cei mai importanţi directori şi angajaţi în viaţă care au contribuit la dezvoltarea companiei în ultimul secol. Au fost prezenţi directori şi şefi de departamente din anii 1960 până în 2000.  Cei premiaţi au fost: Blaga Constantin Emil, Cheţan Ioan, Crăciun Eugen, Dragomir Nicolae, Florea Maria, Matei Gheorghe, Laţea Ilie, Man Ştefan, Mureşan Teodor, Petre Niţă,  Pavlovschi Niculae, Pop Aurel Emil, Gheorghe Radu, Rusu Ioan, Ştefănescu Dan Paul, Lucia Ionaşcu, Toth Francisc.  De asemenea au fost pomeniţi şi cei care s-au stins din viaţă.

La eveniment au participat din partea oficialităţilor judeţului Sibiu doar primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman. De asemenea în sală au fost prezenţi şi principalii competitori ai ROMGAZ în România, reprezentanţii OMV Petrom.

Programul evenimentului a inclus şi o vizită la Muzeul gazelor naturale din Mediaş.

VIDEO evenimentul Romgaz de la Sala Traube din Mediaş:

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *