Recital de pian Dan Grigore și Csíky Boldizsár în prima seară „Carl Filtsch”

Cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpertare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch”  a debutat astăzi, 9 iulie, la Sala Thalia din Sibiu. Ceremonia de deschidere, care a avut loc la ora 19:00 a fost urmată de un recital de pian susținut de maestrul Dan Grigore și pianistul Csíky Boldizsár.

27 de concurenţi din 7 ţări (România, Indonezia, Rusia, Ungaria, Rep. Moldova, China, Austria) s-au înscris la ediţia cu numărul 24 a Concursului de Interpertare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch”. Aceștia sunt împărțiți pe trei categorii de vârstă, iar suma totală a premiilor pentru cele trei categorii este de aproximativ 10.000 de euro.

”Muzica clasică are un viitor în măsura în care reușim să îi atragem pe copii atât în public, cât și pe scenă, ca interpreți și compozitori. Ne dorim să facem asta atât prin concursuri cu premii consistente, dar și printr-o atitudine mai prietenoasă inovării” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Festivalul-Concurs Internațional de Interpretare Pianistică și Compoiție „Carl Filtsch” continuă cu audițiile concurenților la Sala Thalia, în perioada 10-13 iulie, urmând ca, duminică 14 iulie să se desfășoare „Festivitatea de decernare a premiilor și concertul de gală al laureaților”.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *