Puciul de la Ambulanță

Ultimele saptamani au fost un adevarat calvar pentru angajatii din Serviciul Judetean de Ambulanta Sibiu. De fapt ultimele luni. Totul a inceput cu o serie de reclamatii ale unor doctori angajati, nemultumiti ca nu isi pot face programul de lucru dupa propria dorinta, pentru a impaca privatul cu statul. Azi o reclamatie, maine alta pana a venit de la Ministerul Sanatatii o echipa de control. O saptamana a stat si a gasit. Ca doar stim ca in Romania, orice control iti vine imposibil sa nu gaseasca ceva. Mai ales cand stie exact ce si unde cauta. Raportul a ramas la secret, ca atat stie despre transparenta Ministerul Sanatatii. A fost pomenit prin presa de doamna ajunsa ministru si atat. Insa de la jumatatea lunii noiembrie 2018, cand raportul era gata pe masa doamnei ministru pana la finele lunii februarie nu s-a intamplat nimic. Apoi brusc a venit buzduganul de la centru: a cerut sa fie demisi managerul general, directorul economic, directorul medical, directorul tehnic si asistenta sefa. Adica toata conducerea. Apoi au trimis in 6 martie explicit o adresa de destituire. Adresa rapid a ajuns in presa locala tot datorita pucistilor. Nebunia a crescut odata cu intarzierea Ministerului de a numi interimar macar un manager general. Si au trecut zilele si se apropia ziua de salariu. Cine sa semneze pentru salarii daca nu mai e sef? Asa ca ministrul a decis sa numeasca manager general interimar pe… pucista sefa! Altfel spus sapa groapa sefului… sa ajungi tu sef! Doar ca proverbul romanesc are alta finalitate: o sa cazi in ea.
Concluzia: ori toata afacerea a fost artificial generata din exterior (politic) pentru a acapara ultimul post de sef din judet neocupat politic, ori pur si simplu in Romania cand vrei scaunul sefului te duci la seful cel mai mare si il reclami. Din experienta eu voi merge pe prima impoteza, voi?

Social Media:

You may also like...

32 Comments

 1. E simplu sa judecați ascultând doar păgubitul. Haideți sa așteptăm verdictul final și adevăratele motive pentru care au fost demiși în bloc.
  Așteptăm anunțul oficial, cel neoficial dar adevărat este ca, în toți acești ani, gruparea de tip anarhist-mafiot, a “băgat mâna în borcanul cu miere” al statului, cauzând o delapidare de fonduri de milioane de lei noi. Insusindu-si fraudulos acești bani, au pus în pericol viata angajaților, a pacienților și a tuturor celor care circulau cu ambulantele defecte sau cu defecțiuni grave.
  Dar toate la timpul lor. Se va afla totul.
  P. S. Nu sunt invenții. Pe pielea mea și a colegilor mei am trăit acest coșmar.

 2. Ha, ha, ha, sunteti subiectiv Domnule Pepelea (Blaga)
  Nu este nici un puciu, sa ajuns cuțitul la os, si sătui de atâtea nereguli si de comportament neadecvat față de toți angajați SAJ, de către conducere, sa luat atitudine, si bine sa făcut.Si sunteti prost informat ( de către fosta conducere), nici un medic de la
  SAJ nu lucreza la privat, reclamațiile sau semnat de către TOȚI medicii SAJ.
  Numai dezinformați opinia publica pentru ca nereguli sunt cu duiumu, o zi buna si multa sănătate .

  1. Rubrica este semnata cu pseudonim Pepelea de un colaborator al ziarului Star Sibian, nu de redactorul sef al ziarului.

  2. Ai ucis gramatica limbii române , oricare Roxana ai fi ! Sper să nu faci parte din cei care lucrează în domeniul sănătății !

 3. Domnule Blaga, știți dumneavoastră ceva și noi ca și angajați nu știm ? Până în momentul de față noi nu am văzut nimic oficial. Într-adevăr unele măsuri au fost drastice(și poate nu neapărat imperios necesare) pentru anumite persoane, dar…s-a întâmplat ! Presupuneri oricine ar putea face. Probabil că dumneavoastră ați fost informat asupra unor fapte, dintr-un anumit unghi. Cred că până să faceți anumite afirmații ar trebui să abordați subiectul și din unghiul opus. Vă întreb, de ce nu ați făcut public raportul cu motivele care au dus la această situație? (asta ca să demonstrați ca sunteți bine informat și prezentați o realitate, nu povești spuse pe la colțuri !). Din păcate această funcție implică foarte multe responsabilități și nu cred că este cineva atât de nerăbdător să o preia.
  Încă mai cred cu tărie că mass-media ar trebui să informeze și nu invers. Și, mai mult, există nenumărate proverbe ce se potrivesc acestei situații, dar vă las pe dumnevoastră să le găsiți și să ni le împărtășiți! Așteptăm cu nerăbdare și alte informații!
  P. S. Ca și redactor șef nu verificați în prealabil ce articole apar?

  1. L.G. – multumim de comentariu. Noi promovam libertatea de exprimare. Aceasta rubrica reprezinta o opinie si nu o stire. Colaboratorul nostru, ca si noi restul redactiei, ne informam mereu din mai multe surse, nu doar locale.

 4. Domnule Blaga coincidență de nume sau soțul Purtătoarei de cuvânt al SAJ dacă e asa atunci se lntelege comentariul lui Pepelea, dezinformare totala a cetățenilor Sibiului au fost ani grei cu represalii dacă comentai ceva

 5. Domnule Blaga,nu mai dezinformati populatia ,sunt doar minciuni spuse de cei de \\\”sus\\\” de la birouri,de unde altfel,activeaza si sotia dumneavoastra,ca purtatoare de cuvant,sau coincidenta de nume!!Inainte de a fi publicat acest articol,trebuia sa intrebati si personalul operativ,sa va spuna ca au fost amenintati de atatea ori de fosta conducere, gen \\\”lasa ca o se vezi tu de luna viitoare\\\” sau \\\”te dau afara\\\”!! Fosta conducere cred ca uitase ca institutia pe care o reprezentau,era una publica si nu privata!!Nu este vorba de niciun puci!! S a saturat lumea de atatea nereguli si impuneri nelegale ale celor care au condus aceasta institutie!!Toti medicii au reclamat,si de altfel,niciunul din medicii de la SAJ nu lucreaza in privat!!

  P.S. Chiar va rugam sa veniti sa luati interviu personalului operativ,ca sa cunoasca populatia adevarata problema,nu aberatiile care le ati publicat

   1. Domnule Blaga,se pare ca acesta incepe sa fie “razboiul”d-voastra si in continuare dezinformati opinia publica prin afirmatii obtinute doar dintr-o singura sursa(sotia dumneavoastră).
    Spre informarea dumneavoastra (puteti verifica ,ca un bun ziarist) au fost 8 voci ,nu una singura!

    1. Sursele mele sunt foarte multe. Spre surprinderea dumneavoastră sursele mele vin din Ministerul Sănătății dar și din rândul angajaților serviciului operativ al ambulanței Sibiu. Și spre deosebire de dumneavoastră eu îmi scriu numele sub fiecare articol și comentariu

   2. Este treaba fiecăruia unde muncește în timpul sau liber. Măcar ei nu fura, înșală, și falsifica acte… Aviz amatorilor. Hai ca știți de cine vorbesc.

     1. Draga avocat al diavolului sau cum te putem numi, domnule Călin Blaga, cum poți vorbi de conflict de interese când ambulanță de stat și privatul prestează servicii total diferite? Atunci și cu colegii de la SMURD putem spune ca avem conflicte de interese? SAJ are echipaje medicale de urgenta. Privatul efectuează strict transport medicalizat sau nemedicalizat de persoane, dialize, sau competiții sportive. Dacă era un conflict de interese, nu erau aprobate de către minister. Dar acum haide sa dam vina pe privat. Oare de ce? Nu ajungeau banii de la minister? Trebuia furat și de la CAS? Înțeleg frustrarea dumneavoastră și ultimele spasme în a apăra acel grup de mafioți, care v-au pus pâinea pe masă, nu mai contează în ce mod, fie el prin fals, uz de fals, fals în acte… Dacă nu aveți o coloana vertebrala și nu puteți judeca lucrurile corect, nu mai luați apărarea nimănui. Încercați să fiți de partea dreptății, singura care va rămâne în picioare.

     2. 1. Ce haios sa vorbesti de coloana si sa te semnezi anonim la postari
      2. Nu apar pe cineva, ci ceva: adevarul.
      3. Daca niste sindicalisti cred ca detin supremul absolut sa nu uite ca 30 de ani am locuit langa acest servuciu si am vazut destui sindicalisti care nu respectau normativul din Codul Muncii si cel de serviciu. Curand vin si exemplele
      4. Eu si familia mea nu facem falsuri cum usor acuzati si ne-am dovedit onestitatea 20 de ani in comunitate. Nu acelasi lucru pot spune de unii tineri doctori care in concediu medical erau la munca in Anglia… si acolo sunt acte. Sau care unbla cu hartii la semnat din partea credulilor care nu citesc ce scrie fiind pacaliti din vorbe.
      5. Imi place dialogul, dar cu oameni inteligenti si de bun simt. De stalinisti sunt satul. Iar amenintarile la adresa mea si a familiei au mai incercat sa faca si altii in timp si acum primesc vizite la Aiud.

     3. Domnule Blaga, cum puteți sa vorbiți de onestitate de 20 de ca-n când soția dumneavoastră și-a făcut SINGURA contract de prestări servicii în cadrul Asociației “De la noi pentru noi”? Fals în acte, uz de fals și semnături în locul președintelui asociației? Asta numiți onestitate? Modul în care a devenit, peste noapte, registrator medical, tot onest este?
      Nu cred ca ar trebui sa va uitați în curtea vecinului fără sa va vedeți gunoiul din curtea dvs. Sau sunteți avocatul vechii conduceri?
      E o chestiune de familie sa va depășiți atribuțiile?
      Și dacă ma semnez cu Anonim, e tot din cauza voastră, oameni răzbunători și fără scrupule.
      Rușine!!!!

     4. Hai mars Stoita sau cine esti. Presedintele asociatiei a semnat legal si concursul a fost legal. Controale facute de ANAF deja la asociatie au aratat-o. La fel si la SAJ. Asa ca ciocu mic. Hop taranii ajunsi directori numiti peste noapte fara concurs se cred atotstiutori. Am incheiat discutia cu alde anonimi care posteaza de pe IPUL SAJ in timpul serviciului. Mergi la TransAgape ca de obicei si ia o cola. Relax. Nu rezisti mult.

     5. Și sa știți, amenințările subtile din partea dvs nu fac decât sa va accentueze modul comunist de a gândi și a acționa.
      Sunteți făcut din același material ca vechea conducere.
      Sub amenințări și presiuni încercați sa facă oamenii sa tacă.
      Nu ma sperie faptul ca ma amenințați cu Aiudul.
      Nu îmi veți opri dreptul de exprimare și demascarea mânăriilor făcute de ani de zile.

     6. Cauta concediile medicale din 2015 si apoi vorbim. Dosar penal e deja in lucru….

 6. Multumesc ca ati fost atat de prompt cu raspunsul ,asta inseamna ca sunteti un bun ziarist dar si ca intradevar este si “razboiul” dumneavoastra personal.

 7. Nu stiu de ce ii dati atata importanta acestei nulităti de femeie (desi nu sunt sigur daca este), Stoita Ioana, o sa si dea singura cu stangul in dreptul. Pacat de oamenii care vor avea de suferit, ma refer la sibienii care Doamne Fereste vor avea nevoie de serviciile Ambulantei Sibiu.

  1. Iustin. Prin acțiunile și ceea ce au făcut cei din fosta conducere, au pus viata angajaților și a pacienților într-un grav pericol. Zilnic!!!! Ani de zile!!! Cunoști tu persoana ca să poți spune ca este o nulitate? Cred ca mai ai mult de lucrat la nivelul inteligență și bun simt.

 8. Ptr ca vine vorba despre privați, domnule redactor sef,intrebati-o pe sotia dumneavoastra despre balurile anoste ale mult “regretatei” managere:de ce de fiecare data torturile erau comandate de San Med?,nu erau anumite interese?
  Se acuza personalul ca lucreaza la privat,dar uitati ca acelasi privat este prieten cu Tarnauceanu(din moment ce nu lipsea de la nici un bal).
  Si inca o ultima remarca:aveti un limbaj execrabil ,nedemn de un redactor sef.RUSINE !!!!!Tu meriti sa ai in mana o lopata nu un condei.

  1. Corect spus Angajat. Din păcate adevăratul caracter se descoperă în momente tensionate sau de criza. Sa ai expresii gen “marș” denota o lipsa mare de cultura și cei 7 ani de acasă. Cea mai buna apărare este atacul și vocabularul licențios demn de un jurnalist. Toată “stima” domnule!

   1. Ma bucur ca Ambulanta Sibiu are parte de un om integru și valoros ca Ioana. O cunosc pe Ioana de peste 20 de ani de zile și cred ca sibienii sunt norocoși sa aibe un medic așa devotat!! Succes Ioana, scoate ambulanta din mocirla!

 9. Ești indulgenta Nicoleta cu “mocirla” dar din păcate ai dreptate, vorbeau doar de lactate pe porți, scoatere de echipaj,pentru a pune presiune pe noi doar Voicu știe cât să luptat cu ei sa nu scoată echipaj doar sotia “domnului Blaga”le făcea ode cu zâne și harap albi postate la panou. Sunteti o rușine” Domnule Blaga”pentru jurnalismul Sibian,Sibiul nu merită asa ceva.

 10. Buna dimineata.
  Am citit articolul dumneavoastră și am constatat inadvertențe în realetarea adevărului. Sunt medic angajat al SAJ Sibiu și am rugămintea sa imi acordați dreptul la replică si rectificare!
  Aștept să mă contactați!
  Multumesc

 11. Citesc si ma minunez cum un “jurnalist” de “talia” dvs. ajunge sa jigneasca intr-un asemenea hal oamenii care comenteaza articolul (“Hop tarani ajunsi directori”, “mars Stoita”, “nu rezisti mult”).

  Sunt un simplu cititor si-mi pare tare rau ca presa sibiana este reprezentata de asemenea oameni.
  Totul imi suna a razboi personal, d-le Blaga. Sper ca oamenii care va citesc articolul sa dea dovada de discernamant si sa nu se lase influentati de ideile dvs.
  Important este ca aceasta persoana pe care o terfeliti in comentarii sa dea dovada de competenta si sa puna interesul comunitatii mai presus de interesele personale. Lasati deoparte frustrarile dvs. si ale sotiei, dati-i noului manager sansa sa arate ce poate, sustineti-l, nu se stie niciodata cand veti avea nevoie de oamenii aflati in subordinea lui. Poate ca merita!

  Cu respect,
  un simplu cetatean

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *