Proiecte și politici publice care definesc direcția în care va acționa ALDE în activitatea de guvernare și în Parlament

Președintele ALDE Călin Popescu – Tăriceanu a prezentat astăzi, la finalul ședinței Biroului Politic Central al ALDE concluziile discuțiilor pe care le-a avut cu membrii formațiunii.

Am hotărât ca viitorul Coaliției să fie asigurat pentru că este nevoie de stabilitate politică, votul colegilor a fost covârșitor în favoarea acestei soluții. De altfel, nu credem că există o alternativă fiabilă în acest moment, chiar dacă există voci care cer demisia Guvernului, aceleași persoane recunosc că nu au capacitatea de a-și asuma responsabilitatea unei guvernări grele”, a declarat Călin Popescu – Tăriceanu.

Biroul politic a adoptat un set de proiecte și politici publice care definesc direcția în care va acționa ALDE în activitatea de guvernare și în Parlament. ALDE a decis reevaluarea programului de guvernare și axarea pe probleme care contează cu adevărat pentru români.

Referendumul a fost unul consultativ, dar nu se poate ignora rezultatul lui, asta înseamnă că NU vor mai fi ordonanțe de urgență pe justiție. Mai mult se va limita numărul de Ordonanţe de Urgenţă ale Guvernului” a explicat câteva din măsurile guvernamentale asumate de ALDE, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

Redeschiderea discuției pe OUG 114 este o altă temă importantă. Păstrarea măsurilor care s-au dovedit benefice (ROBOR, plafonare preț energie pentru cei vulnerabili) și abandonarea măsurilor care produc efecte negative în economie. De asemenea rediscutarea proiectului cu Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții și hotărârea modelului care se potrivește cel mai bine. Printre măsurile fiscale se numără şi înființarea unei Bănci de Dezvoltare și Investiții pentru sprijinirea capitalului autohton ca proiect prioritar al FSDI. Totodată ste nevoie de oficializarea „foii de parcurs” pentru toate investițiile din România, cu precădere către spitale, infrastructura rutieră și feroviară. Împreună cu necesitatea urmăririi acestor investiții.tocaciu

ALDE susţine adoptarea Codului Administrativ de către Guvern

Este nevoie şi de urgentarea și prioritizarea alocărilor bugetare pentru informatizarea administrației centrale și locale și interconectarea acestor sisteme, cu precădere către administrația fiscală și vamală, primării și autorități emitente de documente (certificate, autorizații). Efectele acestor măsuri sunt diminuarea birocrației și a corupției“, a arătat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedinte ALDE Sibiu.

Se va iniţia un proiect legislativ care să prevadă că prețurile la produse și servicii trebuie să fie exprimate în lei și nu în echivalentul în euro. ALDE va sprijini legile împotriva cămătăriei și în favoarea debitorilor – este vorba de legea plafonării dobânzilor, legea retractului litigii și legea leasingului.

Printre măsurile imediate se numără listarea unui pachet de 15-20% din Hidroelectrica, investiții în domeniul îngrășămintelor de către Romgaz, investiții în producerea de energie electrică în centrale pe gaz și în centrale fotovoltaice – Romgaz, clarificarea statutului Eximbank și crearea unor mecanisme simplificate pentru primele de export și de asemenea, relansarea dialogului cu partenerii sociali.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *