Primăria Sibiu pregătește reparații capitale în cartierul Ștrand

În ședința ordinară a Consiliului Local Sibiu din data de 27 iunie a fost aprobată actualizarea indicatorilor tehnici și economici pentru proiectul care prevede reparații capitale pe străzile din cartierul Ștrand, în perimetrul delimintat de străzile Vasile Cârlova – Maramureșului – Profesor Aurel Popa – Dimitrie Cantemir – Ștrandului. Până în prezent s-a realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, urmând contractarea lucrărilor propriu-zise.

Investiția în valoare de 48,7 milioane lei, finanțată din bugetul local, va cuprinde următoarele tipuri de lucrări pe străzile din perimetrul amintit:
Modernizarea carosabilului, a trotuarelor și a spațiilor de parcare
Amenajarea rețelei subterane pe o lungime de 8 km pentru coborârea cablurilor de telecomunicații
Modernizarea rețelei de iluminat public prin amenajarea unei rețele subterane de alimentare în lungime de 9,2 km și înlocuirea stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat, acolo unde este necesar, cu corpuri de iluminat eco cu LED. Reamintim că în zona cuprinsă între Ștrandului – Gorjului – Doljului – Maramureșului – Vasile Cârlova iluminatul public a fost deja modernizat, prin lucrări finalizate anul trecut.
Extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare menajară pe o lungime de aproximativ 700 de metri
Modernizarea canalizării unitare pe o lungime de aproximativ 1000 de metri.

Dacă procedura de achiziție decurge fără contestații, lucrările de construcție ar putea începe chiar de anul acesta.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *