Primăria Sibiu face cadou un contract de 1 milion de euro

Se pare că Primăria Sibiu este presată. Sau cineva din conducere. Altfel nu se poate explica încheierea prin negociere directă fără publicare prealabilă a unui contract de aproape 1 milion de euro pentru un an cu firma Energotehnica Srl din Sibiu pentru „Delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în municipiul Sibiu şi staţiunea Păltiniş”. Acum două luni scriam într-un articol că Primăria a scos la licitaţie acest serviciu pentru 10 milioane de euro pentru 4 ani. Licitaţia trebuia să se încheie în 24 aprilie şi se pare că au fost destui ofertanţi din Sibiu şi din ţară.
Totuşi brusc Primăria Sibiu nu mai aşteaptă încheierea procedurilor de licitaţie şi a contestaţiilor şi acordă în 2 mai (imediat după lunga vacanţă de Paşte) un contract firmei sibiene Energotehnica Srl pentru aceleaşi servicii.

Graba Primăriei nu este justificată, la ora actuală serviciul fiind realizat de angajaţi din Primărie. Suspiciunea de care vorbeam se referă la criteriile specifice. Extrem de specifice. Se cere ca firma câştigătoare să aibă un teren de minim 600 mp în municipiul Sibiu şi o clădire de minim 150 mp pentru depozitarea materialelor şi utilajelor. Acest spaţiu poate fi proprietate sau închiriat, iar dacă nu are spaţiu trebuie închiriat în 5 zile de la semnarea contractului. De asemenea trebuie să aibă 2 ingineri şi 8 electricieni pe lângă personal pentru dispecerat. Se mai cer o serie întreagă de unelte şi echipamente să existe în dotarea firmei justificate de situaţia din teren a iluminatului public. Printre aceste echipamente se cere existenţa unui autolaborator PRAM pentru identificarea subterană a defectelor la reţea. Se cere şi un stoc de produse de 100.000 de lei (stâlpi, becuri, siguranţe etc).

Firma Energotehnica srl este condusă de inginerul Mircea Colceriu.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *