Primăria Sibiu cumpără servere de la o firmă implicată într-un dosar DNA

Primăria Sibiu a publicat pe SEAP în 9 iulie o notificare de cumpărare directă a două servere de la firma Industrial Software Srl din Sibiu. Preţul de achiziţie, instalare şi configurare ne-a atras atenţia: 33.310 Euro cu tot cu TVA!

Cum industria IT oferă echipamente tot mai moderne şi mai scumpe am verificat cât costă aceste două servere la alţi furnizori români şi străini. Surpriză! Cel mai scump dintre ele este de vânzare pe piaţa europeană la 2.500 de euro. Drept că nu ţi-l bagă în priză şi nici nu îl configurează.

Cum preţul foarte mare bate la ochi am căutat date despre firma Industrial Software care a vândut echipamentele Primăriei Sibiu prin negociere directă. Surprinzător anul acesta în luna mai, administratorul firmei, Cristian Ioan Domşa, a pledat vinovat într-un dosar DNA de corupţie.


Procurorii DNA susțin că societatea sibiană SC Industrial Software SRL ar fi vândut softuri firmelor care au executat proiectul ”e-Academia”, considerat inutil, după ce ar fi dat mită secretarului de stat. ”În cursul anului 2010, în contextul desfăşurării de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a procedurilor de atribuire a proiectului “e-Academie” pentru funcţionarii publici, inculpatul Marius Constantin Fecioru a solicitat, direct, dar şi prin intermediarul lui Domşa Cristian Ioan, ca unul dintre reprezentanţii unei asocieri de firme, îndreptăţite să câştige licitaţia, să cumpere un soft inutil, în valoare de 150.000 de euro, de la SC Industrial Software SRL (administrată de Domşa Cristian Ioan). Această tranzacţie a fost impusă omului de afaceri, pentru ca inculpatul Marius Constantin Fecioru să nu împiedice desfăşurarea procedurii de achiziţie publică şi desemnarea asocierii respective ca şi câştigătoare a licitaţiei. Pretenţiile de mai sus au fost transmise prin intermediul lui Domşa Cristian Ioan care, folosindu-se de SC Industrial Software SRL, a intermediat primirea, în luna august 2011, de către inculpatul Marius Constantin Fecioru, a sumei de 393.780,60 lei (sumă la care s-a ajuns după reducerea pretenţiilor iniţiale), plătită ca preţ al softului amintit”, scrie în comunicatul DNA.

Cristian Ioan Domșa de la Industrial Software şi-a recunoscut fapta El a fost de acord cu pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pentru săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la luare de mită, complicitate la trafic de influenţă (2 fapte) şi spălarea banilor.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *