Povestea calului salvat de la abator dar lovit de o mașină în Cristian! În cele din urmă a fost eutanasiat

Astăzi vă relatăm povestea tragică a calului botezat “Ily” de către noua familie adoptivă, niște oamenii cu suflet mare care salvează animale din toată țara. Din cauza problemelor de sănătate, calul a fost propus pentru a fi trimis la un abator unde urma să fie tăiat însă cei de la “Asociația ”Prietenii Berzelor” s-au încăpățânat și au dorit salvarea calului cu orice preț. Într-o postare pe pagina lor de Facebook, aceștia spun că au preluat calul și l-au dus la locația lor din Cristian. Calul a început să se simtă din ce în ce mai bine fiind înconjurat de dragoste, aer curat și iarbă proaspătă.

Însă fericirea a durat doar câteva zile deoarece duminică, 7 iulie, o mașină a derapat și după ce a lovit o altă mașină, a fost proiectată într-un gard. Întâmplarea nefericită a fost ca lângă gard să fie și calul “Ily” care a fost lovit brutal. Proprietarii era plecați la Gusu la o altă intervenție, acolo unde încercau să salveze un pui de barză. Vestea a căzut că un trăsnet asupra lor și s-au întors rapid în Cristian.

După ce calul a primit ajutor din partea celor de la SMURD, veterinarul chemat a dat un diagnostic șocant: “fractură deschisă cu contaminarea osului”. Mai pe înțelesul tuturor, o fractură cu șanse mici de vindecare iar soarta calului era curmarea suferinței sau fără ocolișuri, abator. Au urmat zeci de telefoane, păreri de la mai mulți veterinari și tot felul de planuri de salvare.

Într-un final, cu lacrimi în ochi, decizia a fost luată iar calul a fost eutanasiat. Însă problemele nu s-au terminat aici. Proprietarii au sunat la diferite autorități ca să-i ajute cu ridicarea calului mort și neutralizarea lui însă fără rezultat. Astfel au hotărât să transporte calul la Cluj unde să fie incinerat. Acum după ce au rămas cu un mare gol sentimental, au de plătit facturi mari pentru: eutanasierea, transportul la Cluj și incinerarea calului. Nu puteam încheia articolul mai bine decât cu titlul postării de pe Facebook: “Când viața este ipocrită sau povestea tristă a unui călut pe care l-am iubit………”

Social Media:

1 Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *