Portret de campioană- Raluca Floca Oprea, absolventă a Liceului Teoretic Axente Sever Mediaș, promoția 2020

Raluca Floca Oprea este absolventă a profilului de Științele Naturii intensiv Engleză, din cadrul Liceului Teoretic Axente Sever, promoția 2020. Voluntariatul este cu siguranță, cuvântul care o definește pe tânăra medieșeancă. Dacă ar fi să facem o scurtă trecere în revistă a tuturor activităților de voluntariat în care s-a implicat de pe băncile școlii ar fi Consiliul Local al Tinerilor, Consiliul Județean al Elevilor, Sanitarii Pricepuți ai Liceului Teoretic Axente Sever, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD – Copșa Mică), Serviciul de Ambulanță Sibiu (SAJ – substația Mediaș)

Raluca Floca Oprea va deveni studentă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Liceul Teoretic Axente Sever din Mediaș se mândrește cu elevii săi și încearcă cât de mult poate să îi promoveze și să îi facă cunoscuți. 

Liceul nostru a reușit să atragă și să indrume destinele celor mai buni elevi din zona de nord a județului. Dintre aceștia unii s-au remarcat prin performanțe naționale și internaționale, școlare și extrașcolare. Iată un nume cu care ne mândrim: Dacă ar fi să aleg un cuvânt definitoriu in anii de liceu pentru Raluca, acesta ar fi VOLUNTARIATUL. Sigur, o bună parte din timp Raluca a jucat tenis de câmp la nivel inalt, obținând o medalie de bronz la Jocurile Olimpice ale Juniorilor, alături de numeroase turnee internaționale, câștigate atât la simplu cât și la dublu. O accidentare gravă i-a pus prematur capăt unei cariere in deomeniul sportului, insă pentru Raluca s-au deschis alte oportunități, in domeniul voluntariatului. Mai ales in cel mai nobil domeniul al voluntariatului, acela de a salva oamenii. De aceea Raluca s-a integrat de minune in echipa Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD – Copșa Mică) și de asemenea in cadrul Serviciului de Ambulanță Sibiu (SAJ – substația Mediaș). Același domeniu al sănătății a determinat-o pe Raluca să facă parte din echipa Sanitarilor Pricepuți ai Liceului Teoretic Axente Sever. Deși a fost voluntară și in Consiliul Local al Tinerilor, respectiv in Consiliul Județean al Elevilor, Raluca nu a neglijat deloc școala. Cel mai mare câștig pentru ea a fost faptul că și-a descoperit adevărata vocație, medicina. Raluca Floca Oprea va deveni studentă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Mult succes pe viitor Raluca!b(transmit reprezentanții Liceul Teoretic Axente Sever din Mediaș pe pagina de Facebook a unității de învățământ)

„Datorită faptului că îmi doresc să fac medicină și să lucrez cu oamenii, am vrut să îmi testez rezistența emoțională în cazuri critice în care trebuie să îți păstrezi calmul și să lucrezi cu echipa din care faci parte pentru a salva o viață, deoarece nu eram sigură dacă sunt în stare să rezist unor astfel de emoții. Ambulanta și SMURD-ul au fost și sunt a doua mea casă.” (Raluca Floca Oprea)

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *