Polițiștii rutieri au reținut 19 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare

În perioada 05 – 07 iulie a.c., polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni, au reținut 19 permise de conducere, au retras 6 certificate de înmatriculare și au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale în valoare de 90.000 de lei.

  • La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 06,30, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, polițiștii rutieri au depistat un șofer în vârstă de 46 de ani, din județul Mureș, care conducea un ansamblu rutier format din autoturism și remorcă, în timp ce se afla sub influența alcoolului. La testarea alcoolscopică a bărbatului a rezultat o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • În aceeași zi, în jurul orei 16,30, în municipiul Sibiu, un sibian în vârstă de 50 de ani a condus un autoturism pe Calea Dumbrăvii și a acroșat un alt autovehicul parcat pe partea dreaptă, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale. Testarea șoferului cu aparatul etilotest a arătat că sibianul băuse bine înainte de a se urca la volan, având o concentrație de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • Seria conducătorilor auto depistați la volan după ce au consumat alcool a continuat în noaptea de 7 iulie a.c., când, în jurul orei 03,30, pe DJ 106, între localitățile Ruja și Agnita, a fost depistat un bărbat în vârstă de 24 de ani, din județul Mureș. La testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorii auto menționați mai sus au fost însoțiți la unități medicale pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. Totodată, în fiecare caz s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *