Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Sibiu în colaborare cu reprezentanții Teatrului Național Radu Stanca- acțiune cu caracter preventiv pentru șoferi

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Sibiu în colaborare cu reprezentanții Teatrului Național Radu Stanca au organizat astăzi o acțiune cu caracter preventiv. Scop principal a fost responsabilizarea conducătorilor auto cu privire la consecințele conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului.

3 zile, 33 de șoferi băuți, 1 greșeală, 0 șanse pentru a da timpul înapoi.#PolițiaSibiu , #TeatrulNaționalRaduStanca și #ServiciuldeProbațiuneSibiu te sfătuiesc să-ți asumi rolul principal în viața ta și să fii responsabil! Mai ales când ești la volan!

Gepostet von Politia Sibiu am Samstag, 20. Juni 2020

Astăzi, cu prilejul campaniei preventive TISPOL, realizată la nivel european pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, ne-am propus ca alături de activitățiile de impunere a legii să desfășurăm și o activitate cu caracter informativ-preventiv, deosebită poate față de cele cu care am obișnuit comunitatea sibiană.
Astfel, în baza parteneriatului realizat cu Teatrul Național Radu Stanca și Serviciul de Probațiune Sibiu și din dorința noastră comună de a reduce victimizarea populației în urmă accidentelor rutiere și a crește gradul de siguranță în trafic am invitat conducătorii auto să conceapă pentru ei, dar și pentru alții, propriile mesaje preventive de combatere a consumului de alcool sau droguri la volan, acestea urmând a fi prezentate în mediul online.
De asemenea am amenajat un stand în care aceștia au fost invitati să parcurgă un traseu, într-un poligon închis circulației rutiere, pentru a experimenta modul în care îl percep la nivel vizual dacă ar fi consumat alcool, cu ajutorul unor ochelari ce simulează o concentrație cuprinsă între 1,3 și 1,5 g/L alcool pur în sânge.
Toți cei care au participat la această activitate, manifestând astfel disponibilitate și interes pentru siguranță rutieră au fost recompensați de către reprezentanții Teatrului Național Radu Stanca, ocazie cu care le mulțumim acestora și Serviciului de Probațiune Sibiu pentru că ne sunt alături.
Sperăm ca prin această activitate să ajutăm conducătorii de vehicule să conștientizeze importanța respectării normelor rutiere și riscurile la care se expun atunci când circulă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. (inspector de poliție Natea Ionuț Dragoș)

Foto: Răzvan Negru

 

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *