Piaţa Huet devine zonă pietonală

Consilierii locali sibieni au votat astăzi ca Piaţa Huet să devină zonă pietonală. Piaţa era închisă de o lună pentru maşini datorită organizării Summitului de la Sibiu. Prin acerastă hotărâre de astăzi, accesul în piaţă este permis doar maşinilor pentru aprovizionare după un orar prestabilit şi rezidenţilor care au curţi unde pot parca maşinile. Restul celor care foloseaua Piaţa Huet pentru parcare, adică rezidenţii fără curţi, firmele din zonă şi angajaţii Primăriei Sibiu nu vor mai avea voie să parcheze acolo.

“Deținătorii de abonament rezident zona pietonală cu domiciliul în Piața Huet vor parca autovehiculele în parcarea Piața Mică sau pot beneficia la cerere de abonament riveran pentru parcările amenajate pe străzile Alexandru Odobescu sau Mitropoliei din municipiul Sibiu. Abonamentele de rezident anterior emise rămân valabile până la expirarea lor, urmând ca la reînnoirea acestora să fie aplicat tariful de abonament rezident pentru Piața Mică” scrie în Hotărârea adoptată azi.

PSD-iştii îngrijoraţi că nu mai au unde parca

Deşi hotărârea a fost parcată în unanimitate, doi consilieri PSD au avut intervenţii după aprobare îngrijoraţi unde vor parca ei când vin la şedinţele de comisii şi Consiliu Local. „Noi, în timpul ședințelor de Consiliu Local, unde vom mai parca mașinile“, a întrebat Ioan Stroie, consilier local PSD. Primarul Astrid Fodor i-a indicat restul parcărilor din zona centrală. “Păi, sunt parcări, dar nu sunt locuri libere“, s-a plâns Stroie. Colegul lui de partid, Daniel Moşin a adăugat “Nu putem folosi parcarea din Piața Mică?“ – evident consilierul se referea la folosirea gratuită pentru parcare, ştiut fiind că toţi consilierii locali aveau acces gratuit în Piaţa Huet. Doama primar Fodor a concluzionat: “Pentru ședințele de Consiliu local vom găsi o soluție. Categoric. Și pentru ședințele comisiilor“. Tot ea a precizat că în Piaţa Huet se vor putea deschide terase.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *