Petiţia lui Faraon privind terenul de la Aeroport are efecte

Petiţia iniţiată duminică de omul de afaceri Ciprian Faraon pentru a stopa intenţia Consiliului Judeţean Sibiu de a concesiona prin licitație publică fosta bază de elicopere de lângă Aeroportul Sibiu în suprafață de 27.267 mp a reuşit deocamdată. Consiliul Judeţean a retras astăzi de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre. Şedinţa a fost condusă de Marcel Luca, vicepreşedinte CJ Sibiu, doamna Cîmpean fiind în concediu.  De altfel, ieri Cîmpean a transmis presei că va cere retragerea proiectului de pe ordinea de zi în urma interesului mare arătat de media şi cetăţeni pentru o analiză mai profundă.

STAR SIBIAN a semnalat în premieră existenţa petiţiei. “Acest teren și hangarul existent au fost date în administrarea Consiliului Judetean Sibiu, pentru Regia Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu, prin HG1390/2005. Înstrăinarea acestui imobil, dar mai ales schimbarea de destinație, activitațile pentru care se dorește concesionarea neavând de a face cu aviația, amputează sansele reale de dezvoltare ale Aeroportului Internațional Sibiu” a scris Ciprian Faraon în petiţie.

La finalul şedinţei de CJ, Adrian Echert, preşedintele USR Sibiu, a intervenit pentru a puncta că susţine demersul cetăţenesc de o evaluare mai atentă a situaţiei acestui teren, văzut ca un potenţial spaţiu de dezvoltare al Aeroportului Sibiu şi a serviciilor conexe acestuia. El se referea la faptul că în ultimele zile s-a vehiculat ideea că respectivul proiect de hotărâre a fost creat cu dedicaţie pentru Eugen Iordănescu, care l-ar fi solicitat concesiune în numele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Sibiu, în vederea dezvoltării unui centru expozițional și a unui incubator de afaceri.

Marcel Luca, vicepreşedintele CJ Sibiu, a ţinut să comenteze şi el subiectul după intervenţia lui Echert. Remarca lui mai acidă a fost clar direcţionată către Ciprian Faraon, iniţiatorul petiţiei online, spunând că nu se va face extindere de Aeroport pe acel teren pentru servicii cargo, ci în cu totul altă parte.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *