Peste 5000 de locuri disponibile în prima etapă de înscriere în învățământul preșcolar

Etapa I de înscriere în învățământul preșcolar (grădiniță) a debutat ieri. Pentru această etapă, la nivelul județului Sibiu, sunt disponibile 801 locuri la grupa mare, 913 locuri la grupa mijlocie și 3 435 locuri la grupa mică.

În perioada 08.06 – 03.07.2020 are loc etapa I de înscriere la grădiniță, pe locurile rămase libere după perioada de reînscriere.

La nivelul municipiului Sibiu sunt disponibile 351 locuri la grupa mare (din care 129 de locuri în limba germană și 2 locuri la limba maghiară), 465 de locuri la grupa mijlocie (din care 159 de locuri în limba germană și 3 locuri la limba maghiară) și 1 291 de locuri la grupa mică (din care 140 de locuri la limba germană și 3 locuri la locuri maghiară).

În municipiul Mediaș sunt disponibile 96 locuri la grupa mare (din care 16 de locuri în limba germană și 1 loc la limba maghiară), 78 de locuri la grupa mijlocie (din care 33 de locuri în limba germană) și 268 de locuri la grupa mică (din care 53 de locuri la limba germană și 6 locuri la limba maghiară).

Criteriile de departajare generale sunt:
– existența unui certificat medical de încadrare a copilului în grad de handicap;
– copilul este orfan de ambii părinți sau provine de la o casă de copii/centru de plasament/plasament familial (situație dovedită pe bază de documente);
– copilul este orfan de un părinte (situație dovedită pe bază de documente);
– există un frate sau o soră înmatriculat(ă) la unitatea la care se dorește înscrierea.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *