Peste 10.360 de vizitatori în Muzeul Astra

În perioada 21 – 23 iunnie Muzeul ASTRA a înregistrat 10.368 de vizitatori. În acest interval, la Muzeu au avut loc trei evenimente importante. Este vorba despre „Ziua Universală a Iei”, Lantern Festival – China în 20 de legende care va dura până în 4 august și Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței, până în 28 iunie. 

În cadrul evenimentului Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței ,  șase maeştri în artă culinară – cinci pedagogi şi un student de la Institutul Tehnic de Turism şi Comerţ din Changzhou – au gătit duminică la Muzeul ASTRA, în Târgul de țară. Wang Jing,
Wei Zhou Ping, Due Yue Hong, Yuan Shi Ping, Liu Qi și Ge Ze Wei, pe numele lor, au pregătit trei reţete din regiunea aflată la sudul fluviulului Yangtze. Este vorba despre felli de carne de vită prăjită cu piper, ceapă şi broccoli, pui cu usturoi şi broccoli, carne şi fructe fierte în sos de roşii garnisite cu cartofi prăjiţi şi ardei verde. Cei 6 specialiști au contribuit astfel la prima acțiune din cadrul evenimentului ,,Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței”.

La deschiderea celor două evenimente a fost prezentă și E.S. dna Jiang Yu, ambasadorul Chinei în România.

Lantern Festival – China în 20 de legende și Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței, sunt două evenimente organizate de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu și Ambasada Republicii Populare Chineze în România. De asemenea, din organizare mai fac parte și Zigong Haitian Culture Co., Ltd., Ministerul Culturii și Turismului din China (Ministry of Culture and Tourism of the People’s Republic of China).

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *