Paul Porr, președintele FDGR: Mă aștept la o campanie civilizată, demnă de un oraș european

FDGR Sibiu și-a lansat luni, 27  iulie, candidații pentru consiliile locale și județene, dar și pentru funcția de primar în principalele orașe din județ. Astfel, Astrid Fodor a fost propusă pentru un nou mandat la conducerea Municipiului Sibiu, Robert Krafft (managerul BMW filiala Sibiu) este propunerea FDGR pentru Primăria Cisnădie, iar actualul viceprimar al Primăriei Avrig – Vasile Gavrilă este propus acum pentru conducerea acestui oraș. Pentru președinția Consiliului Județean, reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor mizează pe Gabriel Tischer (în prezent, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu). Sloganul FDGR pentru alegerile locale din acest an este: ”Împreună”.

FDGR își dorește să își păstreze majoritatea în Consiliul Local, iar pentru Consiliul Județean speră la cel puțin opt mandate, luând în calcul alianțele cu alte partide politice pentru formarea majorității.

„Putem colabora cu oricine care dorește ceva constructiv și în folosul comunității, purtând o politică a cetățeanului. Perioada cea mai rodnică a fost între 2004- 2012, când colaborarea dintre Primăria Sibiu și CJ Sibiu a fost a sigurată de reprezentanții FDGR: Klaus Iohannis și Martin Bottesch. Această claborare vrem să o ridicăm din nou, la un nivel maxim. Împreună, orașul și județul pot face foarte multe. Dorim să facem acest lucru împreună și cu celelalte forțe politice din județ, împreună cu cetățenii, ducând o politică a cetățeanului. Împreună și cu celelalte județe vrem să contribuim la ridicarea țării și integrarea ei perfectă în casa comună europeană. Mă aștept la o campanie civilizată, demnă de un oraș european.”, a punctat Paul Porr, președintele FDGR.

Astrid Fodor, intră în cursa unui nou mandat de 4 ani la Primăria Municipiului Sibiu

Astrid Cora Fodor a preluat conducerea primăriei Sibiu în anul 2014, când fostul primar, Klaus Iohannis, a devenit președintele României, urmând ca, doi ani mai târziu să fie aleasă prin vot pentru un nou mandat. Printre obiectivele pe care și le-a propus pentru perioada 2020-2024 se află introducerea trenului electric, noi creșe și grădinițe, amenajarea a două trasee cicloturistice și a mai multor trasee de drumeție, dar și a unui roller – coaster în Gușterița.

„Principalul proiect asupra căruia mă voi apleca în cazul în care voi câștiga acest mandat este introducerea transportului electric în Sibiu, în speță trenul urban. În dealul Gușteriței, proiectul ”Valorificarea cadrului natural” prevede amenajarea a două trasee cicloturistice și a mai multor trasee de drumeție. Aici am avut o viziune integrată: de a conecta aceste trasee cu cele din colinele Transilvaniei pe axa Sibiu – Sighișoara – Brașov. Aceasta ar fi partea de ecoturism, dar noi dorim și agrement în zonă. Iar Primăria Sibiu deține în acea zonă terenuri, drept urmare ne-am propus să amenajăm un coaster de tip montan, unii îi spun roller coaster, alții hill coaster, alpin coaster sau sanie de vară.”, a ținut să precizeze Astrid Fodor.

Extinderea rețelelor de apă și canalizare, piste de biciclete care să lege Sibiul de localitățile din împrejurimi, dar și servicii de consultanță pentru fermieri sunt principalele proiecte despre care menționa Gabriel Tischer în cadrul lansării candidaturii de astăzi. „Dezvoltarea unui departament de specialitate al CJ, care să ofere consultanță și servicii suport fermierilor și agricultorilor din județul Sibiu. Obiectivele principale ale acestui departament vor fi sprijinirea producătorilor locali în vederea promovării produselor sibiene și a certificării acestora conform standardelor europene de calitate, accesarea de fonduri europene, dar și inițierea unui proiect de dezvoltare a fermelor de familie.”, a transmis Gabriel Tischer.

În perioada următoare FDGR își va lansa candidații pentru primăria și consiliul local Mediaș.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *