Părintele Constantin Necula, aniversat de cei dragi

Părintele Constantin Necula a împlinit duminică, 19 iulie, vârsta de 50 de ani, iar ucenicii, apropiaţii, colegii şi cunoscuţii s-au adunat cu o zi înainte pentru a-i aduce cinstire, a-i transmite cele mai frumoase gânduri şi a participa la o lansare de volum şi un DVD.

În curtea Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a avut loc sâmbătă, 18 iulie, un moment aniversar dedicat părintelui Constantin Necula, prodecanul prestigioasei instituţii de învăţământ teologic din cetatea transilvăneană.

La aniversare au fost prezenţi Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, decanul facultăţii sibiene, pr. conf. univ. dr. Daniel Buda, numeroşi preoţi şi apropiaţi ai părintelui Constantin Necula, dar şi autorităţi şi oaspeţi, amintindu-i aici pe primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor şi pe omul de televiziune Dan Negru.

IPS Mitropolit Laurenţiu l-a felicitat pe părintele Constantin Necula pentru întreaga sa activitate şi pentru tot ce a a făcut în aceşti ani pentru Biserică şi pentru oameni.

Numeroşi oaspeţi au transmis mesaje de felicitare, iar prin intermediul unui film, apropiaţi ai părintelui Constantin Necula au transmis gândurile lor la acest moment aniversar.

Părintele Constantin Necula s-a născut pe 19 iulie 1970, la Braşov, unde a absolvit Colegiul de Ştiinţe ale Naturii “Emil Racoviţă”. A urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, pe care le-a absolvit ca şef de promoţie în 1994. Doi ani mai târziu finaliza cursurile de studii aprofundate la aceeaşi facultate, iar în 2004 obţinea titul de doctor în Teologie la Sibiu şi calificativul “Magna cum laudae”. Din 2006 şi până în prezent a ocupat diferite funcţii în administraţia eparhială a Arhiepiscopiei Sibiului, iar din 1995 şi-a început carierea didactică la Facultatea de Teologie din Sibiu, fiind în prezent conferenţiar universitar la Catedra de Omiletică şi Catehetică, îndrumător de doctorat şi prodecanul instituţiei. A scris numeroase cărţi de specialitate, a participat la sute de emisiuni de televiziune şi nu numai, fiind cunoscut tuturor ca un preot misionar, iubit de tineri şi foarte activ în societate.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *