Opinia de Şelimbăr: Drumurile noastre, poate… se vor asfalta vreodată…??

Nu știu alții cum sunt, dar eu, cînd dau cu trocariciul prin gropi toată ziua, când mă afund în noroaie până la glezne când plouă, când trag pe nas – împotriva voinței mele – praful rafinat de Șelimbăr și când la sfârșit de săptămână trebuie să îl înlătur de pe geamuri cu racleta, când parbrizul urlă de durere și face semne disperate că mai are loc fix de o ciobitură de piatră spartă concasată până la prăbușire, parcă m-apucă toți dracii.

Dar îmi trece tot când mai văd că “după ani și ani” se reușește asfaltarea unei străzi pișcotate, circulabilă oricum, și mai ales când văd entuziasmul comunității care cu surle și trâmbițe ridică în slăvi și pupă dosul conducătorilor: “felicităăăăăări! Felicitări domnule prim-conducător!”,”țineți-o tot așa!” – probabil, tot așa, în 3 ani să asfalteze o stradă de câteva sute de metri chiar dacă ea, strada, nu te zbenguia și nu te împroșca cu noroi la tranzitarea sa….nu de alta…da’ Brana nu e …oricarea altă uliță din Șelimbăr, denivelată, plină de cratere mocirlite și fără urmă de pietricică pusă pe ea.

Acuma…eu știu un lucru: ce gândești…cam aia primești! Zic așadar să fim optimiști! Și mai zic că se impune încurajarea administrației pentru fiecare fâs răsuflat pe care îl duce la bun sfârșit, chiar dacă el nu e prioritar de nici un fel pentru comuna asta frumoasă și bogată. Zic să apreciem fiecare răspuns lingușitor și mieros primit pe facebook de la mințile luminate care decid în această comună, fiecare mesaj de laudă de sine pentru că în esență…ne bagă și pe noi, plătitorii de taxe și impozite, în seamă. Zic să îi facem să se simtă importanți, să se simtă incapabili, să îi pupăm (metaforic vorbind) în dos; pentru că după cât pătimim cu gropile, noroaiele și mocirlele….ce e așa greu să devenim o comunitate de pupincuriști veritabili dacă asta ne face să ne apropiem de normalitate?

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *