Opinia de Şelimbăr: Continuăm împreună? Eu zic să divorțăm!

Începutul acestei săptămâni s-a deschis glorios cu un filmuleț destul de bine făcut de către Primăria Șelimbăr, filmuleț care ne plasează în mijlocul lucrărilor de reabilitare a străzilor comunei; când am vizionat acest video, pe onoarea mea, am avut feeling-ul că ne apropiem și noi cu mișcări discrete și lente de realitate; apoi am luat-o la pas prin comună…am realizat că poate, dacă am decupa de pe harta comunei zonele unde se mai miscă lucrurile și le-am plasa unele lângă celelalte, într-adevar, filmulețul s-ar plia perfect pe realitate. Dar cum știm cu toții, “viața bate filmul”….realitatea e alta; e crudă, denivelată, prăfoasă, noroioasă, cleioasă. Realitatea este exact așa cum sunt cei care o fac să fie cum este – dacă mă înțelegeți. Faptul că suntem în plin sezon electoral explică interesul “scaunului suprem” de a augmenta proporțiile lucrărilor ce se semidesfășoară pe alocuri în Șelimbărul nostru, pentru că, după cum știți, însuși Cicero spunea, în Mic manual de campanie electorală că “Trebuie să te înveți să lingușești, o însușire îndeobște reprobabilă, dar indispensabilă într-o campanie electorală”.

Pe parcursul unui an de zile (darămite într-un mandat de primar!) mor mii de oameni, se nasc mii de copii, izbucnesc războaie, cad guverne, tehnologia evoluează, se găsesc leacuri pentru boli odată incurabile….asta, în restul lumii, în restul țării….însă NU la Șelimbăr. Aici, într-un mandat aproape întreg, care a început cu promisiuni care mai de care, nu s-au înfăptuit prea multe….o poliție locală controlată de consiliul local, două containere “producătoare de acte de identitate”, una-două asfaltări, multe decopertări, pălăvrăgeală multă și manipularea maselor. Și asta nu pentru că ….nu ar exista resurse suficiente, nuuuu-nu-nuuu; ci pentru că e nevoie de puțină voință, viziune, inteligență și chef de muncă – or, după evaluarea succintă a celor nerealizate până în prezent, constatăm că toate aceste virtuți însumează în Primăria Șelimbăr Ø (mulțimea vidă).

Relația asta dintre Primărie și comunitatea șelimbăreană este una toxică, distructivă – ca în orice altă relație în care unul dintre parteneri (ea, primăria cu primar cu tot) este departe de a îndeplini așteptările celuilalt, de a fi empatic și deschis la ceea ce își dorește celălalt, de a fi lângă celălalt la nevoie (unde “celălalt” este, evident, comunitatea ). Iar referitor la sloganul care însoțește scurtmetrajul, acesta este unul tragic pentru noi: Continuăm împreună! S-avem pardon, stimabililor! În situația dată, împreună nu mai poate exista! Continuăm, dar separat! Eu zic să divorțăm!

Social Media:

You may also like...

3 Comments

  1. Corect. Sa nu uitam de triplarea pretului la gunoi. Str. T. Vladimirescu care trebuia asfaltata de 5-6 ani. etc.

  2. Eu locuiesc chiar unde e facuta fotografia aceea. Daca ploua apa balteste zile intregi in jurul blocurilor, nimanui nu-i pasa. O mizerie, o mocirla de nedescris. De ani de zile nu se face mai nimic, noroc ca s-a facut si drumul ala ce leaga Sibiul de Selimbar ca era vai de noi, trebuia facut cu 10 ani in urma.

    Lucru slab ca in Selimbar rar vezi. Evitat Selimbarul, nu va luati locuinte aici, scutiti-va de nervi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *