Oficial accesul turiştilor în curţile clădirilor Primăriei este permis. În realitate…

Adela Dadu, unul din cei mai cunoscuţi ghizi locali sibieni care prezintă oraşul şi judeţul la sute de turişti străini anual a povestit joi pe Facebook o întâmplare care nu face bine imaginii oraşului. Fiind într-un tur al oraşului cu turişti aceasta a vrut să le arate curtea clădirii din Piaţa Mică nr 22, proaspăt renovată de Primăria Sibiu, care găzduieşte şi Casa Căsătoriilor.

“Astăzi am vrut să intru un minut in curtea casei 22 din Piața Mică (aparține de Primaria Sibiu) cu doi turiști cu care povesteam despre patrimoniu și restaurare… Cum intru pe poartă apare de nicăieri o doamnă care mă ia repede la rost (pe un ton sictirit) că nu am voie, ca e instituție publică nu loc de vizitat.
Evident îi răspund că tocmai pentru că e instituție publică am dreptul… Voiam doar să vedem curtea interioară unde intra si iasă lume mereu…
Doamna s-a inflamat mai tare și mi-a trimis o polițistă locală care tot sictirit mi-a răspuns că n-am voie in curte.. In continuare nu înțeleg de ce???”, a scris Adela Dadu pe contul ei de Facebook.

STAR SIBIAN a întrebat biroul de presă al Primăriei Sibiu despre această situaţie. “Accesul turiștilor în curtea imobilului din Piața Mică nr. 22 este permis în timpul programului de lucru al birourilor Primăriei”, ne-a răspuns Mirela Gligore, Șef Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing din cadrul Primăriei Sibiu.

Concluzia este simplă: oficial turiştii sunt bineveniţi să viziteze curţile clădirilor Primăriei, doar că angajaţii din respectivele birouri nu ştiu asta sau nu au chef de turişti.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *