O nouă generație de asistenți medicali la Auxila Mediaș

Momente emoționante vineri după-amiaza pentru 40 de absolvenți ai specializării Aistent Medical Generalist (promoția 2016-2019), din cadrul Școlii Postliceale “Auxila”Mediaș.

Evenimentul s-a desfășurat pe terasa unui restaurant din oraș, în fața unui public numeros, printer care s-a numărat: președintele Auxila Akademie, Jurgen Debus, directorul unității de învățământ medieșene Viorel Pasc, întregul corp profesoral, managerul Spitalului Municipal Mediaș, Gheorghe Nicorici, viceprimarul Mediașului, Christine Thellmann, precum și părinți, bunici sau bobocii anului I de la aceeași specializare.

După cuvintele de deschidere ale oficialităților invitate la eveniment, cei 40 de absolvenți au răspuns pentru ultima oară prezent la strigarea catalogului de către prof. diriginte Banea Simona.

Șefă de promoție, o tânără originară din Republica Moldova

Interesul ridicat față de formarea profesională ne arată că tinerii din Republica Moldova pot să fie exemple de urmat în ceea ce privește educația lor în țara noastră.

Natașa Comarnitchi este a doua absolventă și șefă de promoție din Republica Moldova care finalizează studiile la Școala Postliceală „Auxila” din Mediaș, specializarea Asistent Medical Generalist, după Irina Gurdiș în 2017.

Proaspăta absolventă a fost premiată cu „Diplomă de Excelență” de către conducerea școlii, pentru „merite deosebite la învățătură și purtare pe parcursul celor trei ani de studii”.

„Am îndrăznit să visăm și să credem în noi, am muncit și ne-am autodepășit. Îmi doresc ca dificultățile pe care le vom întâmpina în parcursul profesional să nu ne deformeze caracterul, ci să ni-l șlefuiască. Să fim în primul rând oameni și în al doilea rând asistenți medicali, să ne îngrijim pacienții așa cum ne-am dori să fim tratați noi înșine sau cei dragi nouă .Satisfacțiile profesionale să ne mângâie sufletele, nu orgoliile, iar eșecurile să ne aducă aminte că suntem doar niște unelte prin care lucrează Dumnezeu, însă EL are ultimul cuvânt”, a declarat pentru Ziarul Star Sibian, șeful promoției 2019, Natașa Comarnitchi.

 

Speranță pentru viitor

Școla Postliceală „Auxila” Mediaș are în prezent 216 elevi, un corp profesoral de 21 de cadre didactice și dispune de un cabinet de nursing modern, dotat de partenerul german “Auxila Akademie”, care sprijină elevii unității de învățământ în învățarea limbii germane prin oferirea de suporturi de curs online și manuale, în oferirea de material didactic, iar la absolvire facilitarea găsirea unui loc de muncă.

În paralel, elevii de la specializarea „Asistent Medical Generalist” beneficiază de condiții excelente de desfășurare a practicii de specialitate la angajatorii germani.

De asemenea, în prezent se lucrează la amenajarea cabinetului pentru asistenții de farmacie, care va putea fi utilizat din toamnă.

Oferta educațională pentru următorul an școlar este: 75 de locuri pentru specializarea Asistent Medical Generalist și 25 de locuri pentru Asistent de Farmacie.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *