Muzeul ASTRA | 338 de vizitatori în prima zi de redeschidere

 În prima zi de redeschidere Muzeul ASTRA, a întregistrat astăzi,  un număr de 338 de vizitatori.

Se recomandă vizitatorilor să țină cont în continuare de reglementările în vigoare impuse de Ministerul Sănătății și INSP și de măsurile luate de Muzeul ASTRA pentru combaterea și prevenirea coronavirusului COVID-19.

În ultimii ani, Muzeul ASTRA a decis să ofere publicului vizitator și alei alternative de vizitare. Vorbim despre alei pe care vizitatorii se pot deplasa pe alei de lemn, alei pietruite, alei din pământ. Cu ajutorul lor, practic, viziatorii descoperă alte opțiuni ale Muzeului și se pot bucura de liniște, de ambientul natural, aerul curat și…sănătos!

Aleile din lemn încep din zona unui pod acoperit din Gura Râului, monument expus în Muzeul în aer liber. Traseul continuă în lunca Muzeului ASTRA, un spațiu care leagă două peisaje simbolice ale României – Delta Dunării și peisajul montan al Carpaților. De altfel, Muzeul ASTRA a fost gândit ca o Românie în miniatură, în care să exsite monumente aduse din toate zonele etnografice ale României.

Următorul spațiu de interacțiune al aleilor senzoriale este Etno Tehno Parc, un loc unde publicul tânăr regăsește ateliere interactive specifice, puse în scenă de meșteri și animatori culturali.

Aleile senzoriale măsoară peste 2 kilometri. Ele vor fi inaugurate odată cu redeschiderea Muzeului ASTRA. Amenajarea lor a început în urmă cu doi ani cu partea construită din lemn, iar bucata amplasată în pădure a fost realizată în toamna anului trecut.

Social Media:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *