Mii de sibieni apar cu sume datorate la Primărie şi ei habar nu au

Proaspăt adoptat la finele lunii mai de către Consilierii Locali din Sibiu, noul Regulament de colectare a deşeurilor de la populaţie şi firme îşi face simţite primele efecte. În şedinţa de Consiliu din mai s-a promis că penalităţile impuse de noul regulament vor fi aplicate abia din ianuarie 2020. Totuşi sibienii buni platnici, care au achitat taxa la începutul anului pe tot anul 2019, apar acum cu sume datorate la Primărie!
Noul Regulament de salubritate intrat în vigoare de la 1 iunie 2019 prevede mărirea taxei de la 7,89 lei/persoană/lună la 9,50 lei. Brusc în toate fişele de cont ale sibienilor a apărut o sumă datorată la Primărie ce reprezintă diferența după mărirea taxei.
Deşi Deciziile de impunere noi care să cuprindă această mărire nu au ajuns la oameni, la o verificare online în sistemul de plăţi al Primăriei Sibiu, toţi cei buni platnici au acum o sumă datorată.
Astfel, spre exemplu, o familie de 4 persoane care a plătit la începutul anului 379 de lei pentru tot anul 2019 taxă de salubrizare, acum mai are în plus de plată 45 de lei pentru perioada iunie-decembrie 2019.

Conform reprezentanților Primăriei toți sibienii vor primi decizii de impunere pe diferența taxei și au termen să plătească până la 31 decembrie 2019. Abia după această dată vor fi considerați datornici și vor primi o somație de plată.

Sibienii care s-au grăbit să plătească la începutul anului toate taxele şi impozitele stând la cozi la Poştă sau Primărie, acum o vor face din nou.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *