Măgura Cisnădie a învins campioana României, SCM Râmnicu Vâlcea

Măgura Cisnădie a învins aseară campioana României la baschet, SCM Râmnicu Vâlcea, scor 25-22. Victoria fetelor tehnicianului Alexandru Weber vine după 11 meciuri pierdute în toate competițiile. Acestea nu au mai câștigat vreun meci din 6 noiembrie 2019.

Acum o lună, în Cupa României, campioana SCM Râmnicu Vâlcea câștigase la Cisnădie cu 28-17.

Vâlcencele au jucat foarte slab și nu a condus niciodată pe tabelă. Sibiencele s-au instalat din start la conducere profitând de intervențiile incredibile între buturi ale Elenei Voicu. Goalkeeperul Măgurii a terminat prima repriză cu 9 intervenții și un procentaj de aproape 50%! De partea cealaltă, Vâlcea a ratat enorm și nici apărarea, punctul forte, nu a mai fost la înălțime.

După 13-10 la pauză, campioana a încercat să revină, a egalat la 15 și apoi la 17, dar nu a putut să treacă și în avantaj. Linia de 9 metri a fost inexistentă, doar Kristina Liscevici încercând să-și salveze echipa. Greu însă pentru sârboaică de una singură.

De partea cealaltă, Măgura a surprins Vâlcea prin jocul extremelor, Mădălina Predoi și Ana Maria Tănăsie marcând împreună 12 goluri. Doar două ratări, câte una de fiecare, au avut extremele gazdelor.

Vâlcea acuză și arbitrajul Cristinei Năstase și a Simonei Stancu, care nu au penalizat jocul gazdelor la trecerea timpului. Măgura a știut să joace exact la trecerea timpului spre exasperarea oltencelor, care s-au grăbit de fiecare dată și au greșit foarte mult.

Măgura Cisnădie 25
Tănăsie 7, M. Predoi 5, Viniukova 4, Panici 4, Ada Moldovan 3, Nan 1, Senocico 1. Antrenor: Alexandru Weber
SCM Rm. Vâlcea 22
Liscevici 9, Elghaoui 4, Da Silva 2, M. Lopez 2, Norgaard 2, Glibko 2, Fraga 1. Antrenor: Florentin Pera

La egalitate cu CSM București
După acest pas greșit, Vâlcea și marea rivală CSM București sunt la egalitate de puncte. Titlul se va juca, probabil, la meciul direct, de la București, pe 11 martie, dar în ritmul în care au nceput să se încurce, atât vâlcencele, cât și bucureștencele, nu e exclus să mai avem surprize.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *