Locuieşti în cartierul Trei Stejari ? Nu sta deoparte! Participă la îmbunătăţirea vieţii în cartierul tău!

Proiectul „Vecinătatea activă” ajuns la cea de-a 5 editie va poposi în acest an în Cartierul Trei Stejari. Proiectul promovează inițiativa, implicarea și voluntariatul actorilor sociali din cartierul Trei Stejari în activități comunitare. Iniţiatorii proiectului îşi propun schimbarea mentalității că totul trebuie făcut de către autoritățile publice și constientizarea beneficiilor asocierii, implicarii și voluntariatului în rezolvarea unor probleme sociale specifice. Proiectul urmăreste exact acest lucru: creșterea calității vietii pentru toti membri micro-comunitatii, crearea si cresterea capacitatii acestora de a fi proactivi. Altfel spus, proiectul are ca finalitate cresterea capacitatii oamenilor de a rezolva problemele cu care se confrunta la nivel local prin actiune comuna, utilizand eficient si responsabil resursele de care dispun.

Metodologia prin care proiectul va contribui la dezvoltarea si implicarea micro-comunitatii se bazeaza pe invatarea experientiala. Practic, membri comunitatii participa la actiuni de informare, constientizare si mai apoi depistare si implicare in problemele reale ale micro-comunitatii. Actiunile vor fi coordonate si supravegheate de catre Asociatia SIBIU 1191 si sunt cuprinse in Agenda Comunitatii Primariei municipiului Sibiu pentru anul 2019In datele de 27 si 28 septembrie 2019, intre orele 09.00-12.00 se vor desfasura activitati pe cele 3 strazi cuprinse in proiect : strada Spartacus, strada Stefan cel Mare si strada Gh Titeica. Activitatile desfasurate vor fi cele stabilite in urma analizei realizate de catre grupurile de lucru formate din locuitorii cartierului, ceea ce considera ca sunt foarte importante pentru comunitatea lor, vor fi actiuni la care sa participe cu mic si mare – toaletarea zonelor verzi din cartier, marcaarea strazilor, colectarea selectiva a deseurilor, curatenia generala de toamna pe strada, amplasarea de cosuri mici de gunoaie in zonele aglomerate, curatarea stalpilor de afisele lipite, amplasarea de bancute,etc Partenerul traditional al proiectului este Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu, iar la activitatile din data de 27 septembrie 2019 ni s-a alaturat Scoala Gimnaziala nr 4 prin invatatorii, dirigintii si elevii din ciclul primar si gimnazial. Multumim pe aceasta cale conducerii Inspectoratului Scolar Sibiu si doamnei Gabriela Maniu, director al Scolii Gimnaziale nr 4 pentru implicarea si sustinerea acestui proiect. Invitam pe toti cei care doresc sa se alature demersului nostru sa se inscrie pe pagina de Facebook , site sibiu1191.ro, iar la finalul activitatilor ne vom bucura si de un program artistic (Fanfara din Sibiu) in Parcul de pe str. Gh Titeica oferit atat pentru cei care au participat la activitate dar si pentru locuitorii cartierului.

NU MAI ASTEPTATI SA CURETE ALTII, HAIDETI SA O FACEM NOI !!! VINO vineri 27 septembrie si sambata 28 septembrie2019 de la ora 09.00 pe strazile Spartacus, Srefan cel Mare si Gh. Titeica , din cartierul Trei Stejari , sa aratam ca se poate si ALTFEL !!!

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *