Lectură despre „experiențelele de carantină”

Membrii Asociației  „Vatra Satului-Săcădate” au făcut multe lucruri necesare și importante pentru locuitorii satului, fie că este vorba de educație, cultură, sport și lista poate continua. Unul dintre acestea a fost construirea unei biblioteci, unde copiii se pot întâlni pentru socializare, își pot face temele sau pot împrumuta cărți acasă. Toate aceste activități au fost posibile până când pandemia de coronavirus a redefinit normalitatea și a rescris istoria recentă. Zilele trecute cei mici și-au făcut curaj și au avut prima întâlnire de lectură, în aer liber și păstrând toate restricțiile impuse de către autorități. Printre lecturile citite un loc aparte a ocupat și povestirea „experiențele de carantină”

În acest context special a avut loc mult așteptata întâlnire a cercului de lectură din Săcădate – o încercare salutară de păstrare a obiceiurilor bune. Participanții și-au povestit „experiențele de carantină”, și-au exprimat temerile, au încercat să găsească o deschidere în toată această aparentă închidere a vremurilor turbulente în care trăim. Cartea lunii a fost „Micul prinț” (Antoine de Saint-Exupery) – prilej de meditație asupra relațiilor între copii și adulți. Tema copilăriei a fost căutată și în alte cărți, dintre care participanții au menționat: „Singur pe lume” de Hector Malot, „Minunea”de R.J.Palacio, „Împăratul muștelor” de William Golding ș.a.
Concluzia: fiecare autor are propria lui viziune asupra copilăriei: vârstă a inocenței & purității, a creativității, dar și a cruzimii sau a singurătății. (transmit pe pagina de Facebook reprezentanții Asociației  „Vatra Satului-Săcădate” )

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *