Jared Jordan va juca pentru BC CSU Sibiu!

Dan Fleșeriu va putea conta din toamnă pe serviciile unui conducător de joc „pur sânge”. Cel mai bun pasator din istoria Bundesligii Germane, veteranul Jared Jordan (34 de ani, 1.88 metri), și-a dat acordul pentru a veni la Sibiu. Cel poreclit cândva „Magicianul” este definiția la ceea ce însemnă „pass first point guard”, fiind unul dintre jucătorii cu cele mai multe asisturi din baschetul european, în ultimii 12 de ani.

Jared și-a început cariera la colegiul Marist, reușind în 2007 ceea ce doar Avery Johnson, fost campion NBA cu San Antonio Spurs, izbutise în 1987 și 1988 : să fie cel mai bun pasator din NCAA doi ani la rând. Între timp, din 2014, Jason Brickman, de la LIU Brooklyn, li s-a alăturat celor doi „recordmeni”. În 2007, Jordan a fost declarat „Jucătorul anului” în conferința colegiului său (MAAC) și selectat în echipa ideală.

Din 2009, fundașul american s-a hotărât să se dedice unei cariere în Europa și a deschis ușa Germaniei prin Telekom Bonn. Trei sezoane și jumătate a jucat la Bonn, cu o pauză după primul an, atunci când a ales Grecia, mergând pe Insula Rhodos, la Kolossus. A devenit cel mai bun pasator al ediției 2010-2011 cu 5.5 asisturi pe meci.

La același capitol a devenit lider în Germania la finalul sezonului 2011-2012, cu o medie de 8.2 pase decisive, reușind același lucru și în Eurochallenge (8.8 asisturi pe partidă, în 12 meciuri jucate). În această competiție a fost numit în ”echipa sezonului” și în ”echipa străinilor” (non – EU).

Și-a păstrat „tronul” de cel mai bun pasator decisiv din Germania pentru următoarele două sezoane, chiar dacă în 2014 s-a mutat pentru ultima parte a sezonului la Brose Basket.

Ediția 2014/2015 l-a găsit pe Jared în Spania, la San Sebastian, în puternica ligă ACB. A reușit să devină și în această țară cel mai bun pasator al campionatului, cu o medie de 7 asisturi!

În ediția trecută, Jared a semnat în ianuarie 2019 cu Giessen 46ers. În 19 meciuri jucate el a înregistrat următoarele medii: 26 de minute, 7 puncte (42%-3p), 3.1 recuperări, 7.7 asisturi, 1.1 intercepții și 1.6 mingi pierdute.

Semnând cu BC CSU Sibiu, Jared Jordan lasă în spate, cel puțin pentru moment, o carieră superbă în Germania și un total de pase decisive ce nu va fi curând depășit 1886!

Jordan va purta numărul 10 și va veni în România alături de soția sa, Mary Beth, și de băiețelul lor, cei doi urmând a deveni părinți pentru a doua oară, în ianuarie 2020, la Sibiu!

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *