Începe cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului „Carl Filtsch”

Începe cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului-Concurs de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch”. Peste 20 de concurenți din România, Indonezia, Rusia, Ungaria, Republica Moldova, China și Austria vor susține recitaluri de pian la Sala Thalia în perioada 10-13 iulie.Valoarea totală a premiilor oferite în concurs este de 10.000 de euro. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

În cadrul evenimentului vor avea loc și două recitaluri de pian dintre care unul cu reputatul pianist român, maestrul Dan Grigore. Marți, 9 iulie, la ora 19, în deschiderea Festivalului, sunteți invitați la Sala Thalia la un recital de pian in memoriam „Peter Szaunig”. Dan Grigore și Csíky Boldizsár vor interpreta lucrări semnate de Frédéric Chopin, Carl Filtsch, Robert Schumann și Johannes Brahms.

Joi, 11 iunie, va avea loc recitalul cameral „Duo Calliope”, unde îi vei putea asculta pe Artashes Stamboltsyan la vioară și Sarah Stamboltsyan la pian. Din program fac parte lucrări de Ludvig van Beethoven, Richard Wagner, Robert Schumann, Piotr Ilici Ceaikovski, Aram Haciaturian, Eduard Baghdasaryan și George Gershwin. Evenimentul va avea loc la Sala Thalia, începând cu ora 19.

Biletele pentru cele două recitaluri pot fi achiziționate de la sediul Filarmonicii ( str. Cetății nr. 3-5 ), de luni până joi, în intervalul orar 10-12 și 13-16 sau în seara concertului, la intrarea în sală. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *