„Imbold Nativ”, festival culinar desfășurat în patru sate simultan

Între 3 și 7 iulie are loc Imbold Nativ, un festival de gastronomie la sat ce se va desfășura în interiorul unor gospodării restaurate din satele Viscri, Saschiz, Meșendorf, Criț, din județul Brașov, organizat de Asociația Imbold.

Împreună cu producătorii locali, de miercuri până duminică va fi un tur gastronomic ghidat în care vor avea loc degustări de brânzeturi locale artizanale și vinuri din zona Târnavelor, dulcețuri și Chutney-uri de la Pivnița Bunicii din Saschiz, gin local și bere artizanală din Viscri și Saschiz, brânză maturată din lapte de Bălțata românească din Meșendorf, atelier de lichiu în cuptor săsesc în Viscri și ateliere de gătit la ceaun în Saschiz, Viscri și Criț, dar și degustări în șură, picnic în livadă, brunch în sat, jazz în natură, Slow Food market, ateliere de gătit și vizite la meșteșugari locali.

Festivalul este primul demers gastronomic coordonat simultan de Asociația Imbold în cele patru sate și implementat de membrii comunităților locale. Obiectivul principal este descoperirea și promovarea gastronomiei locale ca formă a patrimoniului imaterial, factor de identitate locală și națională și catalizator pentru turismul sustenabil.

Deschiderea festivalului va avea loc miercuri, 3 iulie, în Șura Albă de la Viscri 32 cu vernisajul Teracota Mediaș – cahle manufaturate și pictate manual la ultima fabrică de teracotă din România. Joi, festivalul continuă în Viscri cu un picnic transilvănean într-o gospodărie restaurată de Fundația Mihai Eminescu Trust și un atelier de lichiu în cuptor săsesc.

Vineri, festivalul se va muta la Meșendorf la un prânz vânătoresc, sâmbătă în satul Saschiz la un brunch în grădină gătit de trei cupluri de tineri din Saschiz.

Imbold Nativ se va încheia cu un picnic gătit de două familii din comunitate și un concert de orgă la Biserica Forticată din Criț.

Festivalul va avea un Slow Food Market în fiecare sat cu siropuri, dulcețuri, legume, fructe locale. Imbold Nativ va cuprinde și o componentă muzicală: în datele de 4 și 5 iulie, jazz în livadă la Viscri și Meșendorf, cu Dov Meraki: Andra Maria – voce, Adrian Neacșu – bass, moog, effects feat., Sergiu Chirileasă – pian, Gabi Matei – tobe.

Programul complet îl puteți găsi pe www.cuimbold.ro.

 

 

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *