Idee de afacere: “Asociația șoferilor alcoolici anonimi”

Tot mai mulți șoferi se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice iar acest fenomen pune circulația rutieră în pericol. Dacă zilnic poliția rutieră depistează 5-6 șoferi băuți, poate cineva cu spirit antreprenorial ar putea pune bazele unei afaceri cu un real succes. O “asociație a șoferilor alcoolici anonimi” care să ofere contra unei sume lunar, ajutor de specialitate pentru conștientizarea pericolelor la care se explun dar și de a le trata această dependență.

Mai jos redăm câteva cazuri de șoferi petrecăreți:

La data de 1 noiembrie, în jurul orei 19,30, în localitatea Sadu, un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost depistat conducând un autoturism în timp ce avea o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara zilei de 2 noiembrie, în jurul orei 23,00, pe DJ 105P, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus dinspre Cârțișoara spre Arpașu de Sus de către un sibian în vârstă de 67 de ani. În urma testării alcoolscopice a șoferului, a rezultat o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 3 noiembrie , în jurul orei 08,00, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit pentru control un ansamblu tir condus de către un hunedorean în vârstă de 46 de ani. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în jurul orei 09,30, în orașul Avrig, pe strada Bisericii, a fost depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 26 de ani, al cărui rezultat la testarea cu aparatul etilotest a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, în jurul orei 21,30, un bărbat din Laslea, în vârstă de 27 de ani, a condus un autoturism pe raza localității de domiciliu având o alcoolemie în aerul expirat de 0,42 mg/l.

La data de 4 noiembrie, în jurul orei 00,30, în orașul Avrig, un alt șofer a fost depistat de polițiști în timp ce conducea sub influența alcoolului. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, domiciliat în Laslea, a prezentat o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți șoferii amintiți mai sus au fost conduși la unități medicale unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *