„Geneza” încheie stagiunea Teatrului de Balet Sibiu

Vineri, 19 iulie, de la ora 21:00, în Piața Mare, are loc „Genezaˮ, editia a VI-a, organizată de Teatrul de Balet Sibiu, ce va încheia stagiunea 2018 – 2019. „Geneza” este un program-cadru, inițiat în anul 2014, ce oferă tinerilor balerini șansa de a se afirma în calitate de coregrafi. De atunci și până în prezent numeroși dansatori au avut ocazia de a prezenta coregrafii în premieră absolută pe scena TBS: Aleisha Gardner, Joshua Legge, Russell Hewey, Keston Meyer, Myrna Squire, Ovidiu Matei Iancu, Daniel Alexandru Dragomir, Kirill Ermolenko, Myrna Squire, Ángel Martínez Sánchez, Claudiu Buldan, Jacob Connor.

Anul acesta, publicul va avea ocazia să descopere două noi coregrafii, oferite de Ángel Martínez Sánchez și Jacob Connor. Primul dintre ei va prezenta un moment coregrafic, intitulat „În numele bucurieiˮ, inspirat de dansurile și muzica folclorului spaniol iar cel de-al doilea un dans neoclasic, având la bază cartea lui Lewis Carroll, „Alice în țara minunilorˮ. Accesul publicului este liber. În Piața mare vor fi amplasate 1000 de scaune.

În pauza dintre cele două coregrafii, spectatorii vor putea să asiste la un moment de street dance oferit de trupa Young Till Death, care îi vor uimi cu mișcările lor de dans nonconformiste, oglindă a folclorului urban. Membrii trupei se perfecționează în mod constant în arta dansului de strada la Kolorat Dance Studio din Sibiu și au fost invitați la unele din cele mai importante competiții de profil din țară și din străinătate, printre care și World of Dance din Los Angeles.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *