GALERIE FOTO: Ziua Eroilor marcată la Sibiu

De Ziua Eroilor şi praznicul Înălţării Domnului, structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu autorităţile publice locale şi Mitropolia Ardealului, au organizat, joi, 06 iunie, manifestări dedicate dublei semnificaţii ale acestei zile.
Ceremoniile solemne în onoarea eroilor căzuţi pentru apărarea patriei au debutat de dimineaţă pe platoul Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu, unde s-a efectuat apelul solemn care a cuprins apelul eroilor şi cel nominal.
În continuarea, în Cimitirul Eroilor din Pădurea Dumbrava a fost organizată o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Ceremonii similare au mai avut loc la Monumentele Eroilor din localităţile Sălişte, Gura Râului şi Orlat.

La eveniment a participat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta-Klemensşi subprefectul Horaţiu Marin. Un grup de copii de la Parohia din Valea Aurie și din Bazna au susținut un moment emoționant cu cântece patriotice. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare.

„Comemorăm astăzi eroii care pe teritoriul României și-au dat viața în decursul secolelor pentru independența acestei țări, pentru securitatea acestei țări, pentru libertate. În aceeași măsură onorăm și eroii care și-au dat viața pentru democrație, pentru o altfel de libertate, de subjugare socială nu neaparat doar străină. Și acestora li se cuvine un gând bun. Mă bucur că sunt prezenți aici și copii, tineri, pentru că ei trebuie să ducă mai departe acest mesaj și dorința de a da tot ce pot ei da pentru ca poporul să progreseze atât în libertate cât și în democrație” a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta-Klemens.

“În sfânta zi a Înălțării Domnului, sărbătorim Ziua Eroilor, cinstindu-i pe toți martirii neamului, care s-au jertfit pentru libertate, unitate și pace. Îi onorăm, astăzi, pe cei care au scris istoria națiunii române – eroi cunoscuți și ostași fără nume – care s-au înălțat la ceruri împlinindu-și datoria față de Patrie. Războaiele purtate de Armata României au fost întotdeauna de apărare a libertății, a integrității teritoriale și niciodată de cucerire. Acest adevăr istoric spune multe despre poporul român. Astăzi, în jurul mormintelor eroilor noștri, retrăim mai intens sentimentul de mândrie națională, care ne unește și ne face mai puternici. Dumnezeu să-i odihnească pe eroii neamului!” a fost mesajul subprefectul județului Sibiu, Horațiu Marin.

Foto: Elena Andrei

Foto: Prefectura Sibiu

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *