Galerie Foto: Premieră importantă la Spitalul Municipal Mediaș

Spitalul Municipal Mediaș a înregistrat vineri o premieră importantă în ceea ce înseamnă medicina orașului de pe Târnava Mare.

Este vorba despre două operații urologice endoscopice realizate de o întreagă echipă de medici specialiști, printre care s-a numărat medicul spitalului Teodor Nicola cu ajutorul Prof. Dr. Virgil Oșan din Târgu-Mureș.

Profesorul Dr. Virgil Oșan a explicat că dotarea compartimentului de urologie cu aparatură modernă reprezintă un pas important pentru viitor, dar în mod special pentru pacienții cu afecțiuni urologice.

“Spitalul Municipal Mediaș a dotat secția de chirurgie, compartimentul de Urologie cu o trusă de operație endoscopice, lucru foarte important, pentru că astăzi operațiie aparatului urinar inferior și superior au adresabilitate 80-90 % pentru operațiile endoscopice. Acest pas a spitalului cu aparatură modernă este un pas deosebit pentru medicina din Mediaș și pentru bolnavii căreia i se adresează. Am venit practic să inaugurăm, sperăm ca domnul doctor să acumuleze cât mai multă experiență și să facă lucruri frumoase, cu o asemenea dotare”, a declarat Prof.Dr. Virgil Oșan, doctor urolog.

La rândul său Doctorul Urolog Teodor Nicola a apreciat deschiderea managerului spitalului, Gheorghe Nicorici, pentru nevoia achiziționări de aparatură modern și a spus că începând cu această premieră se vor face constant acest tip de operații la Mediaș.

“Prima intervenție a fost una de rezecție transuretrală a unui adenom de prostată. Aceste intervenții sunt o rutină deja în alte centre și mă bucur că la Mediaș dispunem de aparatură modernă. Sunt recunoscător Prof. Oșan care a venit și ne-a sprijinit și de asemenea, Prof. Grigore de la Sibiu și d-nului Conferențiar Haşegan. Nu în ultimul rând, mulțumesc domnului manager, care a fost foarte receptiv la necesitatea achiziționări de aparatură, necesitate justificată prin adresabilitatea foarte mare a pacienților urologici. Am înțeles că până acum la Mediaș nu a fost doctor urolog și lipsa de până acum se observă. Nu se mai fac ca pe vremuri intervențiile deschise, viitorul reprezintă minim-invaziv, deci incizii cât mai puține și recuperare cât mai rapidă. De astăzi înainte vom face constant acest tip de operații”, a declarat la rândul său Dr. Teodor Nicola, Medic Urolog în cadrul Spitalului Muncipal Mediaș.

Spitalul Municipal Mediaș deservește aproximativ 100.000 de oameni, atât din Mediaș cât și din localitățile din nordul județului Sibiu.

Unitatea medicală a achiziționat în 2018 aparatură modernă pentru urologie în valoare de 600.000 lei. În paralel, a fost modernizat și blocul operator.

Social Media:

You may also like...

1 Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *