Galerie Foto: Axente Sever a marcat o nouă ediție a Sărbătorii Coroanei (Kronenfest)

Locuitorii din Axente Sever au marcat duminică cea de-a noua ediție a Sărbătorii Coroanei (Kronenfest), care s-a desfășurat în incinta cetății fortificate din localitate.

Evenimentul, devenit o tradiție așteptată în fiecare an de întreaga comunitate săsească, de localnici și de oaspeți din împrejurimi, a atras și în acest an câteva sute de vizitatori.

Sărbătoarea Coroanei a debutat la ora 10:00 cu o slujbă religioasă oficiată la Biserica evanghelică din Axente Sever. A urmat apoi un scurt program artistic prezentat de elevi ai unei școli gimnaziale din Mediaș.

Pentru copii, au fost organizate ateliere de creație, iar adulții au putut participa la o degustare de vinuri și la un concert susținut de proiectul muzical Ela Sol.

Preot Gerhardt Servatius-Depner a precizat:

De nouă ori am organizat această sărbătoare și vă spun cu mâna pe suflet că nu am crezut că vom ajunge atât de departe. Prin familiile din Axente Sever și nu numai, precum și multe alte persoane care își oferă sprijinul pentru ca această sărbătoare să dănuiască, această sărbătoare nu doar a supraviețuit, ci s-a mărit. Întotdeauna comparăm coroana de flori, cu noi oamenii, care suntem adunați astăzi aici din diferite locuri, din diferite culturi, confesiuni bisericești și nu în ultimul rând, de diferite vârste.”

Evenimentul s-a bucurat și de prezența oficialităților locale, care și-au arătat astfel susținerea pentru acest eveniment atât de însemnat în viața comunității din Axente Sever.

Cu această ocazie, domnul primar Marius Grecu a transmis un mesaj prin care a subliniat faptul că „Prin intermediul acestui eveniment, ne putem mândri cu moștenirea săsească a comunei Axente Sever. Cei care sunt plecați de pe aceste meleaguri, își amintesc cu drag de locurile natale, iar această sărbătoare poate fi considerată și o celebrare a spiritului săsesc ce a mai rămas încă aici. Îi felicit pe organizatorii acestui eveniment și pe toți cei care s-au implicat, pentru ca și în acest an să ne bucurăm de o nouă ediție a Sărbătorii Coroanei la Axente Sever”.

Sărbătoarea Coroanei este celebrată de comunitățile săsești în fiecare an în luna iunie, iar Axente Sever este una din puținele localități din Transilvania care încă mai păstrează această tradiție.

Evenimentul cultural a fost organizat de Consistoriul Districtual Evanghelic C.A. Mediaș, prin preot Gerhardt Servatius-Depner și preot Hildegard Servatius-Depner, cu sprijinul Turist în Transilvania, Caspari Mediaș și Teracota Mediaș.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *